Abone Ol

Halk TV'deki Ayrılık Tartışmasına Fatih Portakal da Dahil Oldu: Ayrılanlar İyi Yapmış!

Gazeteci Fatih Portakal, Halk TV ile yollarını ayıran Emin Çapa ve Özlem Gürses'e destek çıktı.

Halk TV'deki Ayrılık Tartışmasına Fatih Portakal da Dahil Oldu: Ayrılanlar İyi Yapmış!

Halk TV, gazeteciler Emin Çapa ve Özlem Gürses ile yollarını ayırdı. Gerekçe olarak ‘YouTube kanallarında yayın yapmaları’ gösterilince Halk TV bir açıklama yaparak, “Halk TV, kurumsallaşma yolunda bir adım atarken, uluslararası yayın standartlarının da gereği olarak, tüm ekran yüzlerinin kişisel YouTube kanallarında yaptıkları paralel yayınlara son vermelerini istedi. Özlem Gürses ile Emin Çapa bu teklifi ve önerilen diğer ara formülleri de kabul etmeyince, ne yazık ki yollar ayrıldı.” ifadelerini kullandı.

Emin Çapa ise açıklamasında, “Ortalıkta gördüğünüz, ‘youtube kanalını kapatmadığı için yollar ayrıldı’ tam olarak doğru değil. Kanal yönetimi, youtube kanalımızı HalkTV çatısı altına getirmemizi ve böylece kendisini bir platform (MCN) olarak konumlamayı istiyor. Bu da olabilir. Ama burada da bir şart ileri sürüyor, "kanal gelirinizin yarısını bana vereceksiniz". İşte ipin koptuğu nokta bu.” dedi.

SADECE BANA ÇALIŞ MANTIĞINI ANLAMIYORUM, İYİ YAPMIŞLAR

Gazeteci Fatih Portakal sosyal medya hesabından gazeteciler Emin Çapa ile Özlem Gürses’e destek verdi. Halk TV’nin açıklamasını alıntılayan Fatih Portakal, sosyal medya platformu Twitter hesabından, “Ben de bu mantığı anlamıyorum: sadece bana çalış! İyi de bireysel youtube yayınlarının bir kanala ne zararı olabilir ki? Bir de paralel yayın demişler. Korsan yani.. Böylesi bir durum farkında değiller güç yaratır. Ayrılanlar bence iyi yapmış.” mesajını paylaştı.