Abone Ol

Google'dan yayıncıların yüzünü güldürecek açıklama

Koronavirüs salgınının tüm dünyada hızla yayılması nedeniyle zor günler geçiren yayıncılar için Google'dan yüzleri güldürecek bir açıklama geldi. İşte Google tarafından yapılan o açıklama...

Google'dan yayıncıların yüzünü güldürecek açıklama

Dijital alanda yayın yapanlara yönelik yeni bir haber veren Google, önümüzdeki 5 ay boyunca reklam gelirlerindeki 'reklam sunma' bedelini almayacağını açıkladı. Ancak bu reklam sunma bedelinin ne kadar indirime gideceği konusunda net bir bilgi verilmedi.

Google'dan yayıncılara destek

Konuyla ilgili açıklamayı blog sayfasında yapan Google, önümüzdeki günlerde bu konuda yapacakları değişiklikleri de duyuracaklarını belirtti.

İşte Google'ın o açıklaması:

Küresel kriz dönemlerinde insanlar bilgili ve güvenli kalmak için kaliteli gazeteciliğe güveniyorlar. Haberlerin yanı sıra görünen reklamlar, son dakika haberleri yazan ve haber sitelerini ve uygulamaları yayınlayan gazetecileri finanse etmeye yardımcı olur.

Dünyadaki birçok haber yayıncısı, dijital işletmelerini reklamcılıkla desteklemek için Google Reklam Yöneticisi'ni kullanıyor. Koronavirüs pandemisi küresel ekonomimizi olumsuz etkilediğinden, Google Haberler Girişimi, dünya çapında orijinal gazetecilik üreten haber kuruluşlarına anında finansal destek sağlamanın yollarını belirlemek için çalışmaktadır.

Bu nedenle, küresel olarak Reklam Yöneticisi'nde yer alan haber yayıncıları için beş ay boyunca reklam sunma ücretlerinden feragat etmeye karar verdik. Önümüzdeki günlerde, programın ayrıntıları ve hesap özetlerinde neyi görmeyi bekleyebilecekleriyle ilgili gereksinimleri karşılayan haber ortaklarımızı bilgilendireceğiz.

Bu, küresel olarak binlerce küçük ve yerel haber yayıncısına ve sektörü destekleyecek diğer programlara yardım sağlayan GNI'nin Gazetecilik Acil Yardım Fonu'na dayanıyor. Bu çabalarla, haber kuruluşlarının bu süre zarfında işlerini yönetme ve önemli gazeteciliği finanse etme maliyetinin bir kısmını azaltmasına yardımcı olmayı amaçlıyoruz