Abone Ol

Gezici Anketinde Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı Geçti

Gezici Araştırma'nın son anketine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olması halinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı geride bırakıyor.

Gezici Anketinde Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı Geçti

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, 15-20 Ocak 2022 tarihleri arasında 1420 katılımcı ile 12 ildeki 70 mahallede yaptıkları son kamuoyu araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Gezici Araştırma tarafından yapılan ankette birinci AKP oldu. CHP ikinci, İYİ Parti de üçüncü parti oldu. Bu ankete göre MHP'nin oyları HDP'nin gerisinde kaldı. AKP'nin CHP'nin 4 puan önünde olduğu görüldü.
 Cumhuriyet TV'ye konuşan Gezici, ''Topluma, yarın bir seçim olsa kime oy vereceklerini" sorduklarını belirtti. Ankete göre partilerin oy oranları şöyle: AKP yüzde 31.3 /  CHP yüzde 27.2 /  İYİ Parti yüzde 12 /  HDP yüzde 11.5 / MHP yüzde 8.1

Ankete göre yeni kurulan partilerden DEVA yüzde 2.1 seviyesinde. Gelecek, Memleket, SAADET, Zafer ve Yeniden Refah ise yüzde 1 üzerinde.

"Yarın bir seçim olsa ve Cumhurbaşkanı ilk turda belirlenemeyip ikinci tura Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan çıksa, kime oy verirsiniz" sorusuna gelen yanıtları ise Gezici şu şekilde aktardı:

''Vatandaşların yüzde 41.2'si Recep Tayyip Erdoğan, 43.7'si Kemal Kılıçdaroğlu diyor. Ağırlığına göre kararsızları bilimsel olarak dağıttığımızda ise, vatandaşların 48.2'si Recep Tayyip Erdoğan derken, 51.5'i Kemal Kılıçdaroğlu yanıtını verdi.''