Abone Ol

Genç kuşağın sesi olmak istiyorum

Game of Thrones'un Arya Stark'ı Maisie Williams, gençlerin ciddiye alınmamasından rahatsız. Williams genç kuşak için rol model olmak istediğini söylüyor.

Genç kuşağın sesi olmak istiyorum

Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisinin cesur ve sivri dilli genç karakteri Arya Stark’ı canlandıran 18 yaşındaki Maisie Williams, açıksözlü tavrını kendi yaşamında da sürdürüyor. Daha önce “Biz gençler sandığınız gibi aptal değiliz” diyerek genç kuşak hakkındaki önyargılardan rahatsız olduğunu ifade eden Williams son röportajında da kendi kuşağının sesi olmak istediğini söyledi. Radio Times dergisine konuşan Williams, gençlerin yeteri kadar ciddiye alınmamasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi: “Genç kuşak çok tutkulu ama çoğumuza sesini çıkarma fırsatı verilmiyor, her seferinde bizim bir şey bilmediğimizi düşünen insanlar tarafından engelleniyoruz. Madem bana söz hakkı tanınıyor, o halde ben de bunu bir şeyler yapmak üzere kullanacağım.”

Genç kuşağın sesi olmak istiyorum - Resim: 1

Medyadaki kadınların sessizleştirilemesinden de sıkıldığını söyleyen Williams “İyi bir rol model olmaya çalışıyorum. Çünkü bundan hoşlansam da hoşlanmasam da insanlar üzerinde bir etkim var. Bu dünyada ancak 70, 80 sene yaşıyorsunuz. Bu endüstrideki genç insanlar olarak doğru yapıyoruz! Hata yapmak da iyidir, bu ömür süresi de buna yarar.”

Genç kuşağın sesi olmak istiyorum - Resim: 2

TV dizisi ‘Doctor Who’da da Ashildr olarak yer alan Williams bu rolün kendisini çektiğini çünkü güçlü kadın karakterleri oynamayı sevdiğini söylüyor: “Daha küçükken kadın karakterlerin neden bu kadar kötü yazıldığını algılayamazdım. Fakat kariyerimde ilerledikçe gerçekten çok fazla kötü karakter olduğunu fark ettim. Sadece ‘kız arkadaş’ olmayan kadın karakterlere rastlamanın çok da kolay olmadığını gördüm. Her şeyi seçemezsiniz ama umuyorum ki bir yapımdaki tek varoluş sebebinin başroldeki erkeğin yanında durmak olan bir karakter oynamak zorunda kalmam.”

Game of Thrones'un büyük savaş sahnesi nasıl çekildi?