Abone Ol

Gemerek nedir? Gemerek nerede ve hangi ile bağlıdır?

Gemerek mahkemesi son günlerde en sık duyduğumuz isimlerden. Gemerek'in yerini bilenler olsa da Gemerek'in nerede olduğunu bilmeyenler çoğunlukta. Gemerek nedir? Gemerek nerede ve nerenin ilçesidir? sorularının cevabı.

Gemerek nedir? Gemerek nerede ve hangi ile bağlıdır?

Gemerek hangi ilimizin ilçesidir ve nerededir? Gemerek'in coğrafi konumu, nüfusu...

MHP ile ilgili verilen kurultay kararının ardından Gemerek'in nerede olduğu merak ediliyor.

Gemerek, Sivas ilinin bir ilçesidir. Şarkışla ilçesine bağlı bir bucak iken 1953 yılında ilçe olmuştur. 5'i belediye (Yeniçubuk, Sızır, Çepni, Eğerci ve İnkışla), 33'ü köy olmak üzere 38 yerleşim biriminden oluşur. 54.500 nüfusuyla Sivas'ın ikinci büyük ilçesidir.

COĞRAFİ KONUMU

Sivas'ın batısında yer alan ilçenin, doğusunda Şarkışla, güneybatısında Kayseri, kuzeybatısında Yozgat bulunur. Yüzölçümü 1.150 km2'dir. Rakımı 1.200 m'dir. Karasal iklimin tesiri altındadır.

Kışları soğuk, yazları sıcak ve kurak geçer. Maksimum 40 °C, minimum -34.4 derece sıcaklık görülür. Yılın 125-145 gününde don olayı yaşanır. Sızır kasabasının kuzey batısı ormanlık alanlarla kaplı olup bu bölgede çok sayıda yayla mevcuttur.

Bunlardan bazıları, Hatabalanı, Kaymaklı, Taaltı, Kısık, Karamıklı ve Gevrekgil yaylalarıdır.

Gemerek ayrıca bir dönem siyasi olaylarda adını duyurmuş ve coğrafi konumuyla doğu ve batı arasında bir köprü oluşturmuş. Birçok söyleme göre Türkiye'nin göbeğini oluşturmaktadır.

Gemerek Mahkemesi'nden flaş karar

Ankara 2. İcra Mahkemesi MHP kongre yapabilir kararı verirken Gemerek Mahkemesi kongrenin yapılamayacağını açıkladı.

Gemerek Sulh Hukuk mahkemesi, muhaliflerin yaptığı başvuruyu reddederek kurultayın yapılmamasına bir kez daha karar verdi.

ÇAĞRI HEYETİNDEN İLK TEPKİ

MHP Çağrı Heyeti Avukatı Ahmet Birol, alınan yeni tedbir kararına ilişkin olarak, "Ankara 3. İcra Mahkemesi hem Tosya hem de Gemerek'te alınan kararları tümüyle kaldırmıştır. Yeni bir tedbir kararının alınması hukuken mümkün değildir" açıklaması yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi Avukatı Yücel Bulut ve Hukuk Heyeti, bugün saat 17.15'de 'Mahkeme süreci'ne ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.