Abone Ol

Galatasaray Meydanı'nda ilginç eylem

Vegan Özgürlük Hareketi üyesi bir grup aktivist, Yılbaşı’nda hindi ve çam ağacı kesilmesini protesto etmek için Galatasaray Meydanı’nda soyunarak eylem yaptı. Topluluktan bazı üyeler paketlenmiş et maketlerinin içine girdi.

Galatasaray Meydanı'nda ilginç eylem

Vegan Özgürlük Hareketi üyesi bir grup aktivist, Yılbaşı’nda hindi ve çam ağacı kesilmesini protesto etmek için Galatasaray Meydanı’nda soyunarak eylem yaptı. Galatasaray Meydanı’nda 14.00’de toplanan bir grup Vegan aktivisti, "özel günler adı altında hayvan ve doğa katliamına dur demek için" eylem yaptı. Grup, "Noel canilere bayram hayvanlara katliam", "Mezbahalar var oldukça savaşlar devam edecek", "Cinayete ortak olma", "Kafesler kırılsın mezbahalar yıkılsın" yazılı dövizler taşıdı.

Galatasaray Meydanı'nda ilginç eylem - Resim: 1

ŞAŞKIN BAKIŞLARLA İZLEDİLER

Burada Vegan aktivistleri Metin Kılıç ve Gülce Akdoğan çevredekilerin şaşkın bakışları altında önce soyundu ardından önceden hazıradıkarı ve marketlerde etlerin konulduğu kağıt tabaklara benzettikleri kabın içine girdi. Kan görüntüsü vermek için üzerlerine kırmızı boya döken eylemciler, bir süre bu şekilde bekledi. Çevrede toplananlarda bu durumu cep telefonu kameralarına kaydetti. İki küçük çocuk da şaşkın bakışlarla eylemi izledi.

Galatasaray Meydanı'nda ilginç eylem - Resim: 2

"VEGAN OLMAYA DAVET EDİYORUZ"

Grup adına Vegan aktivisti Ebru Alyuntaş yaptığı basın açıklamsında, "Bizler, Vegan Özgürlük Hareketi, vegan ve vejetaryen hayvan özgürlüğü savunucuları olarak, daha önce defalarca, ‘‘Bayram’a Evet, Kurban’a Hayır!” demek için bir araya geldik ve son beş yıldır yaptığımız gibi bu sene de Noel”, Yılbaşı” ve Şükran Günü” adı altında gerçekleşen hindi ve çam katliamlarına, bu şiddet hezeyanına hayır demek için ve kendilerini savunmak ya da seslerini duyurmak için hiçbir şansı olmayan hayvanların sesi olmak için buradayız. Her yıl 65 milyardan fazla kara hayvanı gıda endüstrisi tarafından yapılan soykırımın kurbanı oluyor.

Galatasaray Meydanı'nda ilginç eylem - Resim: 3

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da milyonlarca canlı, gelenek”, inanç” ve eğlence” uğruna kurban edilecek. Ortalama boya gelmesi yaklaşık 10 yıl süren çam ağaçları, kesilip çeşitli ışıklar ve hediyelerle süslenerek birkaç günlük bir eğlencenin kurbanı olacak. Hindiler bilinçleri açık bir halde burunlarından kancalara asılacak, derileri yüzülecek ve kaynar suya atılacak. Bilimin bu denli geliştiği çağımızda artık hindi ya da yenmek üzere başka hiçbir hayvanın katledilmesinin gereği yoktur ve kötü gidişatta olan gezegenimizi kurtarmak ve dünya üzerinde açlık sorununu bitirmek için bütün insanlığı ve kendine insanım diyen bütün merhametli bireyleri Vegan olmaya davet ediyoruz" dedi. Açıklamanın ardından eylem sona erdi.