Abone Ol

FT'den Flaş Kulis: Kimse Erdoğan'a Gerçeği Söylemiyor

Financial Times, Türkiye'deki son gelişmeler hakkında bir AKP kulisi yayınladı. Ekonomi konusunda 'kimsenin Erdoğan'a gerçeği söyleyemediğini' iddia edildi.

Flaş Kulis: Kimse Erdoğan'a Gerçeği Söylemiyor

İngiliz gazetesi Financial Times (FT), Türkiye'deki ekonomik sorunları ve bunlara paralel olarak siyaset sahnesinde yaşanan gelişmeleri mercek altına aldı. 'Erdoğan'ı zor durumdaki ekonomi mi devirecek?' başlıklı makalede, AK Parti kulislerinden aktarılan yorumlar dikkat çekti. AK Parti içinden FT'ye konuşan isimler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

'ERDOĞAN SORUNLARIN ABARTILDIĞINA İKNA OLMUŞ'

İsmi açıklanmayan bir parti üyesi, halkın ekonomik gidişattan rahatsız olduğunu anlattığı Erdoğan'ın kendisine öfkeyle, "Yalan söylüyorsun. Sokağı senden daha iyi biliyorum" dediğini öne sürdü; Cumhurbaşkanı için "Parti içinden ve hükümetten bazılarının sorunları abarttığına ikna olmuş durumda" ifadelerini kullandı.

'ROTA DEĞİŞİKLİĞİ ÇAĞRISI YAPANLARA KULAK VERMİYOR'

Makalede "Erdoğan, Türkiye'nin 765 milyar dolarlık ekonomisini kendine has yönetme biçiminin işe yaramadığına dair giderek artan sayıda uyarı sinyalleri alıyor. Ekonomik büyüme kağıt üzerinde iyi görünse de, bu durum istihdama yansımadı" denildi. Son enflasyon ve döviz verilerini aktaran, FT, iktidar partisinin anketlere göre oy kaybettiğini, muhalefetin yükselme eğilimde olduğunu ve bazı uzmanların önümüzdeki senenin ilk yarısında erken seçim beklediğini belirtti. Gazete, "Fakat etrafı dalkavuklarla çevrili olan ve sağlığına dair dedikodularla karşı karşıya bulunan Erdoğan, kendisine rota değişikliği çağrısı yapanlara kulak veremiyor veya bunu yapmak istemiyor gibi görünüyor" yorumunu yaptı.