Abone Ol

FETÖ'nün ABD'deki ilk Türk kanalı Ebru TV Kenyalı milyonere satıldı

Uluslararası alanda davalarla karşılaşan Türkiye’yi yakından ilgilendiren bir haber Kenya’dan geldi. ABD’de kurduğu medya ağıyla dünyanın farklı ülkelerinde yerel yayınlar kuran FETÖ’ye ait bir televizyon kanalı el değiştirdi.

FETÖ'nün TV Kanalı Kenyalı milyonere satıldı

"ABD'nin ilk Türk televizyon kanalı" sloganıyla 2006 yılında kurulan, daha sonra dünyanın farklı coğrafyalarında da ağını genişleten Ebru TV'nin satışıyla ilgili detayları Dünya Gazetesi yazarı Kerim Ülker köşesine taşıdı.

İşte Ülker'in bugünkü yazısından "Afrika’da bir garip satış: Ebru TV’yi Kenyalı milyoner aldı" başlıklı o bölüm:

15 Temmuz sürecinin ardından Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Orta Asya, Balkanlar ve Afrika ülkelerindeki gücünü azaltmak için operasyonlar, çalışmalar hala devam ediyor. Özellikle FETÖ’ye ait okulların kapanıp bunların Türkiye’ye devrine yönelik çalışmaların odağındaki bölge Afrika ülkeleri. Türkiye bunun için resmi ziyaretler gerçekleştiriyor, ikili görüşmelerde sık sık FETÖ ve sahibi olduğu kurumlar masaya yatırılıyor.

Hatırlanacağı üzere “ABD’nin ilk Türk televizyon kanalı” unvanıyla 2006 yılında Ebru TV kurulmuştu. O dönem bu televizyon kanalından övgüyle bahsediliyordu.

Dünyanın farklı coğrafyalarında da ağını genişleten Ebru TV, Afrika’da ise Kenya’da faaliyetlerini yürütüyor.

İşte o televizyon kanalı Ebru TV, satıldı.

Kenya medyasında yer alan haberlere göre Ebru TV’yi alan ise Somalili milyoner Ali Jamah.

Eşi, kanalı yönetecek

Kanalın eski CEO’sunun Nadir Kılıç olduğunu yazan Kenya medyası, anlaşmanın gizli olarak yapıldığını iddia ediyor. Ebru TV’nin başına da Kenyalı işadamı Ali Jamah’ın eşi Anab Muhammed geçecek. Anab Muhammed, United States International University’de (USIU) çalışıyordu.

Merkezi New Jersey’de bulunan Ebru TV, Samanyolu Yayıncılık Hizmetleri Anonim Şirketi’ne ait.