Abone Ol

Ekrem Dumanlı'nın şoförü: Tehlikeyi anladım, ama işi bırakamadım

Eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın şoförü olduğu Tahsin Kürklü, ifadesinde örgütün tehlikeli olduğunu 2013 yılında anladığını; ancak geçim sıkıntısı nedeniyle işi bırakamadığını iddia etti.

Ekrem Dumanlı'nın şoförü: Tehlikeyi anladım, ama...

SİVAS'ın Gürün İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın şoförü olduğu iddiasıyla tutuklanan Tahsin Kürklü, ifadesinde örgütün tehlikeli olduğunu 2013 yılında anladığını; ancak geçim sıkıntısı nedeniyle işi bırakamadığını ve üzerinden çıkan 1 doları da torunundan aldığını iddia etti. 155 hattına gelen ihbarda darbe teşebbüsü gecesi, "Ülkeyi biz ele geçireceğiz" yönünde yüksek sesle bağırdığı iddiasını ise kabul etmedi.
15 Temmuz gecesi "Ülkeyi biz ele geçireceğiz" diye yüksek sesle bağırdığı ihbarıyla Sivas'ın Gürün ilçesinde yakalanan 60 yaşındaki Tahsin Kürklü, FETÖ terör örgütüyle bağı bulunmadığını iddia etti. Kürklü'nün evinde ve aracında yapılan aramalarda, F seri numaralı 1 Amerikan Doları, terör örgütü bünyesinde bulunan şirketlerde çalışan kişiler tarafından şüphelinin hesabına ödeme yapıldığına ilişkin dekontlar ve Ekrem Dumanlı'nın eşine ait aracın şüpheli tarafından primlerinin ödendiğini gösteren sigorta poliçesi ele geçirildi.

"1 DOLARI TORUNUM VERDİ"
Geçim sıkıntısı nedeniyle 1987 yılında Sivas'tan İstanbul'a taşınarak burada bir süre taksi şoförlüğünü yaptığını ifade eden Kürklü, daha sonra arkadaşlarının önerisi üzerine 1991 yılında Zaman Gazetesi'nde işe başladığını; 2008 yılında buradan emekli olduğunu söyledi.
Ekram Dumanlı'nın şoförlüğünü hiç yapmadığını söyleyen Kürklü, emekli olduktan sonra Cihan Haber Ajansı'nın Genel Müdürü Abdulhamit Bilici'nin şoförü olarak işe başladığını belirterek, "2015 yılının Kasım ayına kadar bu şahsın özel şoförlüğünü yaptım, daha sonra Ekrem Dumanlı'nın istifası üzerine yerine Abdulhamit Bilici getirildi. Benim yerime genç bir şoför aldılar, ben ajansta çalışmaya devam ettim. Benim Zaman Gazetesi'nde ve Cihan Haber Ajansı'nda çalıştığım süre boyunca hiçbir şekilde bu örgüte üyeliğim bulunmamaktadır. Sadece Zaman Gazetesi'ne ve Sızıntı Dergisi'ne aboneliğim vardır. Bu örgüte herhangi bir şekilde maddi destek sağlamadım, başkalarından örgüt için para toplamadım. Evimde ele geçirilen İ.Ü., M.D., ve A.C. isimli şahıslar tarafından benim adıma yatırılan paralar benim kendilerine kredi kartı borcumu ödemeleri için verdiğim paralardır. Bu kişiler çeşitli yıllarda Zaman Gazetesi'nde çalışan kişilerdir. Evimde yapılan aramada cüzdanımda ele geçirilen 1 dolar, torunum A.L.'nin yeni aldığım araca hediye olarak bıraktığı 1 dolardır. O yüzden hala saklıyorum" dedi.

"ÖRGÜTÜN TEHLİKESİNİ ANLADIM AMA İŞİ BIRAKAMADIM"
FETÖ'nün tehlikeli bir örgüt olduğunu 2013 yılında anladığını belirten Kürklü, "Maaşımı yaklaşık 10 yıldır Bank Asya'dan yatırıldığı için burada hesabım vardır. Ben kesinlikle terör örgütünün sohbetlerine ve toplantılarına katılmadım. Cüzdanımda ele geçirilen ve içerisinde 8 maddeden oluşan not yazılı kağıdın bana kim tarafından ne zaman, nerede ve ne amaçla verildiğini, benim de niçin kabul ettiğimi bilmiyorum. Evimde ele geçirilen kitaplar gazetede çalıştığım dönemde hediye edilen kitaplardır. Ben bu örgütün devlet için tehlikeli bir örgüt olduğunu 2013 yılında anlamış isem de geçim sıkıntısı nedeniyle işi bırakamadım. Ekrem Dumanlı'yla da işim gereği karşılaşmışlığım vardır, ancak kendisi ile hiç sohbet etmedim. Abdulhamit Bilici'nin asistanı olan Yusuf Ahmet Kaymak, 2016 yılının Ocak ayında Esra Dumanlı'nın araç ruhsatını bana getirerek sigorta yaptırmak istedi, ben de bu şahsın aracını sigorta yaptırarak ruhsatı tekrar teslim ettim. Ben o tarihte 'Bu gece ülkeyi biz ele geçireceğiz' şeklinde herhangi bir cümle kullanmadım. Zaten olay gecesi İstanbul'da değil köyümdeydim. Gelişmeli televizyondan takip ettim. Ben kesinlikle FETÖ'ye üye değilim, darbe girişimiyle herhangi bir alakam yoktur. Ben ülkesini vatanını seven bir insanım" dedi.