Abone Ol

FETÖ'den tutuklu eski MİT'çi Enver Altaylı'nın yeğeni İYİ Parti'de

Eski MİT mensubu şu anda da FETÖ’den tutuklu bulunan Enver Altaylı’nın yeğeni Satuk Buğra Kavuncu İyi Parti’nin Genel İdare Kurulu üyeliğine seçildi.

FETÖ'den tutuklu eski MİT'çinin yeğeni İYİ Parti'de

Eski MİT mensubu, Amerikan Haber Alma Teşkilatı CIA’ya çalışmış ve şu anda da FETÖ’den tutuklu bulunan Enver Altaylı’nın yeğeni Satuk Buğra Kavuncu İyi Parti’nin Genel İdare Kurulu üyeliğine seçildi.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, Meral Akşener’in başkanlığında kurulan ve Birinci Olağanüstü Genel Kongresini yapan İyi Parti’ye FETÖ’ye yardım yataklık ettiği iddiasıyla tutuklu bulunan Enver Altaylı’nın yeğeni damgasını vurdu.

İyi Parti Genel İdare Kurulu’na seçilen Enver Altaylı’nın yeğeni Kavuncu aynı zamanda Türk Ocakları Vakfı Başkanı Orhan Kavuncu’nun oğlu. Orhan Kavuncu da Büyük Birlik Partisi üzerinden Anavatan Partisi listesinden milletvekili olmuş, uzun yıllar BBP Genel Başkan Yardımcılığı yapmıştı.

TÜRKÖNE AYRINTISI

Bir ilginç bağlantı ise Orhan Kavuncu’nun kız kardeşi Mualla Kavuncu ile ilgili. Mualla Kavuncu, şu anda FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklu bulunan ve uzun yıllar Zaman gazetesinde köşe yazarlığı yapan Mümtazer Türköne’nin ilk eşi.

Satuk Buğra Kavuncu’nun İyi Parti’de önemli bir göreve gelmesinin ardından gözler şimdi İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çevrildi.

Aydınlık