Abone Ol

Ferzan Özpetek'e hayranım

Kurt Seyit ve Şura'nın Alya'sı Demet Özdemir Ferzan Özpetek'e hayran olduğunu söyledi.

Ferzan Özpetek'e hayranım

Vatan Gazetesi'nden Eda Solma'a konuşan Demet Özdemir oyunculuk sürecini anlattı.

İşte Demet Özdemir'in o röportajı

Demet Özdemir babasının istememesine rağmen ablası ve annesi ile İstanbul’a taşınır. Dansçılık geçmişini bir kenara bırakır ve oyunculuk ile tanınır. Kurt Seyit ve Şura’nın Alya’sı olarak beğeni toplayan Özdemir ile hayat hikayesini konuştuk.

KURT SEYİT VE ŞURA EVLENİYOR

Kocaeli’nden babanızın tüm karşı çıkışlarına rağmen ablanız ve anneniz ile İstanbul’a gelip kendinize yeni bir hayat yaratmışsınız. Karakteriniz de İstanbul’a yeni geliyor...

KURT SEYİT VE ŞURA FOTOĞRAFLARI

Bire bir aynı şeyleri yaşamasak bile her ikimizin de bir amacı var. Buraya gelip abisini bulmak ve onu kurtarmak istiyor. Bu uğurda da istemediği şeyleri de yapmak mecburiyetinde kalıyor, ama geçtiğimiz bölüm abisi İngilizler tarafından öldürüldü. Alya’nın bundan sonraki hamlelerini, intikam için ne yapacağını ben de merakla bekliyorum. Ben Kocaeli’nden İstanbul’a gelirken tutanağım ablamdı. Tekrar oraya dönmek istememe psikolojisini de anlayabiliyorum...

KURT SEYİT VE ŞURA FRAGMAN

Kostümleri giydikten sonra nasıl bir dünya ile karşılaştınız?

Kostümleri giydikten sonra duruşta bir değişiklik oluyor ister istemez. Plato 1920’lerin Pera’sı yani Taksim’i olarak karşımızda. O sokakları gezdiğiniz zaman sanki bu zamanın Taksim’inde hiç gezmemiş gibi hissediyorum. Herkes daha sakin ve şık. Çekim yapmaya başladıktan sonra Taksim’e gitmedim, gitmek istemiyorum. Çünkü platodaki Taksim daha güzel.

Türkiye’nin bayıldığı isimlerle çalışmak nasıl bir güç kazandırıyor?

Güven veriyor açıkçası. Bugüne kadar bir dizi yaptım, sonrasında ise bu kadar iyi bir kadro ile devam etmek önemli. Sanatçılar artık ulaşılabilir oldu. O yüzden herkes orada sadece mesleğini yapıyor.

Kitabın yazarı Nermin Bezmen ile hiç karşılaştınız mı?

Yakın bir zamanda tanıştık. Seti ziyaret etti. Çok fazla konuşma fırsatımız olmadı. Çok naif, ince ve kibar bir insan.

İzlediğiniz en iyi roman uyarlaması film hangisi?

Fantastik kitaplar okuyup, öyle filmler izleyen biriyim. Alacakaranlık’ın efektleri ve animasyonlarını çok beğenmiştim. Dram türü okumayı ve izlemeyi sevmiyorum. Çünkü çok duygusalım ve hayalperestim. Etkileniyorum.

İnanılmaz bir hayran kitleniz var...

Öncesinde durumun bu kadar ileriye gideceğini tahmin edemiyordum. Sana Bir Sır Vereceğim projesi bittikten sonra onların başkalarının hayranı olacağını sanıyordum. Ama hiç öyle olmadı. Tamamen samimiyetle yaklaşıyorlar. Artık Kurt Seyit ve Şura’yı izlediklerini söylüyorlar.

14 yaşında siz kimi beğeniyordunuz?

Avril Lavigne’nin şarkılarını dinlemeyi severdim. Genelde kadın fanlar erkekleri beğenir. Ama benim de ciddi bir kadın fanım var. Bu durum beni çok mutlu ediyor. Sadece kaşımı, gözümü beğenmiyorlar.

Geçmişten gelen bir hikayeniz var. Dansçılık yapmışsınız ardından oyunculuk gelmiş...

Hikayemin benim ağzımdan değil de başkasının ağzından haber olmasını istemiyordum. Her şeyi ben anlatmak istedim. Utanılacak ya da çekinilecek bir yanı yok. Babamın İstanbul’a gelmemizi istememesini ve parasızlıktan dans ettiğimi söyledim.

Yaşadığınız hayat sizde kötü bir ego yaratmamış...

İyi ki bunları yaşamışım ki egom yok. Bir anda bu kadar tanınsaydım bocalayabilirdim. Bu çok tehlikeli olurdu, farkındayım. İnsanlar şöhrete çabuk kapılıyor. Geçmişte ders alınacak şeyler yaşanmalı. Hayatla ilgili bir tecrübe edinmeli ki ardından “Çok şükür” diyebilmeli insan.

Kırıldıkça her geçen gün güçleniyorum

Kocaeli’ne dönünce ne hissediyorsunuz?

Boş alanı kendimle dolduruyorum. Eski evi ve bahçeyi görüyorum. Çok duygulanıyorum o zaman. O yüzden de sıklıkla gitmiyorum. Kendimi çok hızlı bırakıyorum bu duygusallığa.

İlk İstanbul’a geldiğiniz anı ve şimdiyi düşününce kendinizi daha mı güçlü yoksa daha mı kırılgan hissediyorsunuz?

Aslında ikisi bir arada. Kırıldıkça çok güçlendiğimi hissediyorum. O yüzden ilk geldiğim günden bu yana yere çok sağlam bastığımı düşünüyorum.

Yeteneğiniz ile rollere seçilmek bir başarı mı?

Eskiden yönetmen, oyuncu ilişkileri olurmuş. Bu çok korkutmuştu beni. Benim avantajım tiyatro eğitimi alırken, hocamın menajerim ile tanıştırmış olması. Bu tamamen temiz kalplilikle alakalı. Bu sayede karşıma hep iyi insanlar çıktı. Gerçekten kötü olaylar yaşasaydım isteğim azılır mıydı bilmiyorum. Genç bir kızın doğru menajeri, doğru projeyi ve şirketi bulması çok zor bir şey.

Kiminle çalışırsanız oyunculuk açısından tatmin olursunuz?

Gerçekten yaptım demem için sinema filminde oynamam lazım. Ferzan Özpetek ile... Ama menajerim komedi de oynamamı çok istiyor.

Şu an şehirde size genelde ne ilham veriyor?

Plato... Çok yoğundum bir önceki işimde. 3 aylık boşlukta sadece dinlendim. İlham için sahilde olmak bana yetiyor.