Abone Ol

Fatih Altaylı: Seçimlerden önce Putin'le Kılıçdaroğlu arasında bir görüşme ayarlanması teklif edildi

Gazeteci Fatih Altaylı, Rusya Bilimler Akademisi'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 12 Aralık 2022'de Rusya'ya davet ettiğini ve burada kendisiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir görüşme ayarlanmasının teklif edildiğini söyledi. Altaylı, Kılıçdaroğlu ve CHP'nin bu teklifi reddettiğini aktardı.

Fatih Altaylı: Seçimlerden önce Putin'le Kılıçdaroğlu arasında bir görüşme ayarlanması teklif edildi

YouTube üzerinden yayın yapan Altaylı, "Seçimlerden epey önce Rus Bilimler Akademisi, Kılıçdaroğlu'nu Rusya'ya davet etti. Ve CHP'ye dediler ki; 'Sayın Kılıçdaroğlu bu davete gelirse eğer, Putin de kendisiyle en az 1 saatlik görüşme yapacak" dedi.

Altaylı'nın paylaştığı Rus Bilimler Akademisi akademisyeni Vitaliy Naumkin imzalı davetin Türkçe tercümesinde, "RAN, 2023 yılının Ocak ayının ikinci yarısında Rus uzman ve siyaset bilimi topluluğunun partinizin programı ve politikası ile tanışmasını sağlamak üzere Rusya'ya resmi olmayan bir ziyaret gerçekleştirmeniz için sizi davet etme şerefine nail olmak istemektedir" ifadeleri yer alıyor. Bu mektupta ise Putin'le bir görüşmeye dair ifadelendirme yer almıyor. 

 

Davetin reddedildiği CHP antetli ve Kılıçdaroğlu imzalı mektupta ise şu ifadeler yer alıyor:

"Bildiğiniz gibi bu yıl en geç; Haziran ayında olmak üzere Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimleri yapılacaktır. Türkiye'de iç siyaset yaklaşan seçimler nedeniyle oldukça hareketli bir döneme girmiştir. Her gün yeni bir gelişme ile karşılaştığımız bu dönemde iç siyasi faaliyetlerimiz de artarak sürmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ile ilgili gelişmeler nedeniyle ani olarak sonlandırmamız gereken Almanya seyahatimizi Ocak ayının ikinci yarısında tamamlayacağım. Bu koşullarda, kısa bir süre için dahi olsa, yurt dışına yeni bir ziyarette bulunmamızın bu hareketli ortam açısından oldukça zor olacağını takdir edeceğinizi düşünüyorum. Bu nedenle, ülkenize yapacağım ziyareti daha ileri bir tarihte koşulların elverdiği müsait bir ortamda gerçekleştirmemin daha uygun olacağını düşünüyor, davetiniz için tekrar çok teşekkür ediyorum."

 

Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası döneminde kendisine karşı kullanılan deepfake içeriklerin arkasında Rusya'nın olduğunu iddia etmiş, "Sevgili Rus Dostlarımız, Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala işbirlikten ve dostluktan yanayız." demişti.