Abone Ol

Fatih Altaylı: Körfez ziyaretinde resmî heyette Cumhurbaşkanı’nın oğlunun ne işi var?

Gazeteci Fatih Altaylı, Körfez ülkelerine ziyarete giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın heyetinde oğlu Bilal Erdoğan’ın neden dahil olduğunu sordu.

Fatih Altaylı: Körfez ziyaretinde resmî heyette Cumhurbaşkanı’nın oğlunun ne işi var?

“Muhalefet olmakla alakası olmayan, şaşkın muhalefet sormaz ve sormayacak biliyorum. Ama ben bir vatandaş olarak gerçekten merak ediyorum” diyerek muhalefeti eleştiren Altaylı, şunları kaydetti:

“Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne yapılan ziyarette, resmî heyette Cumhurbaşkanı’nın oğlunun ne işi var? Cumhurbaşkanı’nın zaman zaman ortaya çıkan sağlık sorunları nedeniyle elbette yanında ailesinden birilerinin, oğlunun olması gayet kabul edilebilir bir durum. Fakat resmî toplantılarda, resmî heyette hangi görev ve sıfatla yer aldığını bilmek zannederim hakkımız. Bilal Erdoğan Bey’in resmî heyette yer almasını ve resmî görüşmelere katılmasını sağlayan görevi, titri nedir! Gerçekten merak ediyorum.”

Altaylı, imalı bir dille, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu soru sizinle ilgili değil. Siz Mete Gazoz’un ya da jimnastik milli takımımızın elde edeceği başarıları bekleyin. Onları kutlarsınız bir ara” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın