Abone Ol

Faruk Bildirici'den Hürriyet anısı: Osman Müftüoğlu reklamda oynayınca ton balığı faydalı hale geldi

TurkiyeGundemi.com özel haber- Müşerref Seçkin / Ankara- Usta gazeteci ve medyanın vicdanı Faruk Bildirici, Hürriyet gazetesindeki 9 yıllık ombudsmanlık döneminde başına gelen çarpıcı olayları ilk kez anlattı.

Bildirici: Osman Müftüoğlu reklamda oynayınca ton balığı faydalı hale geldi

Müşerref Seçkin / TürkiyeGündemi / Ankara

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen Demokrasi için Medya / Medya için Demokrasi Programı kapsamında Ankara’daki Basın Evi’nde gazetecilerle haftalık buluşmaların ilk konuğu Hürriyet Gazeesindeki ombudsmanlık görevinden kovulan Faruk Bildirici oldu.

Faruk Bildirici, Hürriyet gazetesinde geçen 9 yıllık ombudsmanlık deneyiminde yaşadıklarını anlattığı söyleşide çok çarpıcı örnekler verdi.

Faruk Bildirici, Hürriyet yazarı Ayşe Arman'ın, Antijen Nilüfer adlı bir modacıyla yaptığı reklam içerikli söyleşiyi etik bulmadığını, gazete yönetimınden ise kendisine "O modacı Vuslat Doğan'ın da modacısı" diye itiraz geldiğini anlattı.

Deneyimli gazeteci Faruk Bildirici, Sahrap Soysal'ın Hürriyet'in ek sayfasında yaptığı söyleşilerde reklam yaptığını, bunu eleştirince de, "Sahrap hanım Aydın Doğan beyin ablasının kızı, ona karışamayız" yanıtını aldığını aktardı.

Bir başka tartışma konusu da Osman Müftüoğlu için yaşanmış. Ekranların ünlü doktoru Müftüoğlu televizyonlarda Dardanel reklamlarına çıktıktan sonra "Ton balığının faydalı" olduğuna ilişkin bir yazı yazmış. Faruk Bildirici de fazlasıyla reklam kokan bu yazıdan sonra arşivi açmış. Osman Müftoğlunun daha önce aynı gazetede "Ton balığının sağlık için ne kadar tehlikeli" olduğunu anlatan iki yazı yayınladığını ortaya çıkarmış. Yöneticilerin Faruk Bildiriciye yanıtı ise yine ibretlik olmuş: "Koskoca profesör yalan mı söyleyecek. Şimdi faydalıdır ton balığı"

Paralı söyleşiler konusuna hep karşı çıktığını ama yönetimin bunu dinlemediğini söyleyen Faruk Bildirici, gazete tirajlarının da gerçekleri yansıtmadığını açıkladı. Bildirici, Bahçeşehir Üniversitesinin sahibi Enver Yücel ile yapılan söyleşinin ardından, üniversite yönetiminin büyük miktarda gazete satın aldığı anlattı. Bildirici'nin o dönem BM ödülü aldı denilen Enver Yücel ile ilgili bir notu daha vardı. Bildirici, "Enver Yücel güya Birleşmiş Milletler ödülünü almış, ama araştırdım, aslında BM muhabirlerinden ödül almış. BM Genel Sekreteri de törene davetli olarak katılıp ödül vermiş" dedi.

Tuba Büyüküstün ile sevgilisi Umut Evirgen'i gorüntüleyen Hürriyet magazin muhabiri İsmail Bayrak'ın dayak yemesinin ardından, muhabirin dava açmasının engellendiğini anlatan Faruk Bildirici, "muhabirimize bile sahip çıkamadık" dedi.

Faruk Bildirici'nin, Doğan grubu ile Demirören grubu karşılaştırması da çok ilginçti. Bildirici'nin eski ve yeni patron arasındaki farka ilişkin soruya yanıtı şöyle oldu: "Doğan Grubu döneminde eskiden Petrol Ofisi, ardından Aytemiz haberlerine yer veriliyordu, Demirören döneminde de bol bol Total haberlerine yer veriliyor. Böyle bir fark var."

Faruk Bildirici daha çarpıcı detayları ise yakında çıkacak olan kitabına sakladığını da vurguladı.

TürkiyeGündemi Özel Haber (Kaynak belirtilmeden alıntı yapılamaz)