Abone Ol

Faruk Bildirici: İbrahim Tatlıses'in Rakiplerini Kötülemesi Ahlaki ve Yasal Değil

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici İbrahim Tatlıses'in çiğköfte markası için yapılan haberlerin reklam niteliği taşıdığını rakiplerini kötülemesinin ise yasal ve ahlaki olmadığını söyledi.

Faruk Bildirici: İbrahim Tatlıses'in Rakiplerini Kötülemesi Ahlaki ve Yasal Değil

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici bu kez İbrahim Tatlıses'in çiğköftesiyle ilgili haberleri eleştirdi.  Bildirici sosyal medya hesabından şunları yazdı;

''İbrahim Tatlıses, kendi lahmacununu çiğköftesini övmekle kalmamış, rakiplerini de kötülemiş! Bu ne ahlaki, ne de yasal. Medya da haber görünümlü reklamlarla bu yanlışa aracılık etmiş. Halbuki Tatlıses orada sanatçı ya da magazin figürü değil, iş insanı olarak kabul edilmeli, haberciliği kullanmasına izin verilmemeliydi!''

Bildirici'nin konu ettiği haber şöyle:

Takvim'de yer alan habere göre; İbrahim Tatlıses, dünyaya açılan Nusret ve CZN Burak için "Benim sayemde piyasaya çıktılar" dedi ve iki ismi topa tuttu.

Nusret ve CZN Burak'ın 'çamur' sattığını ifade eden Tatlıses, sözlerini sürdürdü:

"Tatlıses 1984'den beri var ama onlar yoktu. Kimseyi rakip görmüyorum. Kendi yemediğim şeyi, kimseye yedirmem. Onlar benim yaptığım işi yapmıyor. İsotun bilmem neyini alıyor. Zeytinyağının bilmem neyini kullanıyor, içine su mu katıyor ne katıyor! Biz onlar gibi su kullanmıyoruz. Onlar su ile kaynatıyorlar. İspat ederim. Bakıyorsun çamur. Millete çamur satıyorlar herhalde."