Abone Ol

EYT Başkanı Gönül Boran Özüpak: AKP 15 Milyon Oy Kaybedecek

EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, AKP'nin gelecek seçimlerde 15 milyona yakın oy kaybedeceğini söyledi.

EYT Başkanı Gönül Boran Özüpak: AKP 15 Milyon Oy Kaybedecek

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili tartışmalar devam ederken BBN Türk TV'de katıldığı programda gündemin konularından biri olan EYT sorununa ilişkin açıklamalarda bulunan EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, AKP'ye sert tepki gösterdi.

“YİNE YOK, YİNE BEKLİYORUZ”

EYT'liler ile ilgili kanun teklifinin gelmesi dahilinde muhalefet partilerinin destek vereceğini ifade eden Özüpak, “Bugün bu kanun teklifi gelmiş olsa Milliyetçi Hareket Partisi'nden, zaten muhalefet partilerinin hepsi diyor ki sorununuzu çözeceğiz. Siz getirin madem bu kanun teklifini, hepimiz elimizi kaldıralım deniliyor. Yine yok, yine bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“15 MİLYON NÜFUSUMUZLA GEREKENİ YAPACAĞIZ”

AKP ve MHP'nin EYT'lilere ilişkin söylemlerini inandırıcı bulmadıklarını dile getiren Özüpak, “Hiç inandırıcı gelmiyor maalesef bu söylemler ve biz burada artık söylemler değil, vaatler değil; icraat diyoruz. Onu da seçim yatırımı olarak mı göreceğiz, olmak istemesek dahi. Eğer ki tekrar böyle düşünülüyorsa da seçim zamanında 5 milyon-aileleriyle 15-20 milyon nüfusumuzla da gerekeni yapacağız. İktidarı muhalefet, muhalefeti iktidar yapacak güç emeklilikte yaşa takılanlardır” dedi.