Abone Ol

"Evlenene kadar bekâretimi korudum!" Kim bu ünlü futbolcu?

"Eşimle ilk gecemiz çok güzeldi. İkimiz de namusumuzu sonuna kadar koruduk" İtalya Serie A ekibi Milan'ın Brezilyalı orta saha oyuncusu bakın neler söylüyor?

"Evlenene kadar bekâretimi korudum!" Kim bu ünlü futbolcu?

Milan'ın yıldızı Kaka, evlenene kadar bakir olduğunu ve namusunu koruduğunu söyledi..

İtalya Serie A ekibi Milan'ın Brezilyalı orta saha oyuncusu Ricardo Izecson dos Santos Kaka Leite, İngiltere'nin The Sun gazetesine ilginç açıklamalarda bulundu. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği başarılı performansıyla gol kralı olarak 'En iyi forvet oyuncusu' ödülünü kazanan 25 yaşındaki başarılı futbolcu yaptığı açıklamada evlenene kadar bakir olduğunu ve temizliğini koruduğunu söyledi.

İlk gecemiz çok güzeldi: 19 yaşında tanıştığı sevgilisi Caroline Celico ile birbirlerini beklediklerini ve uzun bir ilişki sonrası 2005'te evlendiklerini belirten Kaka, "Eşimle ilk gecemiz çok güzeldi. İkimizde namusumuzu sonuna kadar koruduk" ifadelerini kullandı. İtalya Serie A ekibi Milan'ın Brezilyalı orta saha oyuncusu Kaka Leite, İngiltere'nin The Sun gazetesine ilginç açıklamalarda bulundu. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği başarılı performansıyla gol kralı olarak 'En iyi forvet oyuncusu' ödülünü kazanan 25 yaşındaki başarılı futbolcu yaptığı açıklamada evlenene kadar bakir olduğunu ve temizliğini koruduğunu söyledi. 19 yaşında tanıştığı sevgilisi Caroline ile birbirlerini beklediklerini ve uzun bir ilişki sonrası 2005'te evlendiklerini belirten Kaka, "Eşimle ilk gecemiz çok güzeldi. İkimiz de namusumuzu sonuna kadar koruduk" ifadelerini kullandı.

MedyaFaresi'nden meraklısına notlar:
Bilindiği gibi bekaret tüm dünyada, bazı toplumlarda,  genel anlayışa göre tecrübesizlikten kaynaklanan duygusal bir saflığı ifade etmek için de kullanılıyor. Bekâret,  evlilikten önce seksi yasaklayan dini inanışlara sahip kapalı toplumlarda  değer yargısı olarak benimsenir.
Kimi toplumlarda erkeklerin bakir olması, toplumdaki konumu ve karşı cinsle ilişkileri açısından engelleyici bir özellik taşımazken diğer toplumlarda erkeğin de kadın gibi evlenene kadar bekâretini koruması beklenir. İslam dininde, evlilik dışı ilişkiler yasaklandığı için evlenmemiş bir erkeğin bakir olması emredilir.
Katoliklerde de kendini kiliseye adayan bazı din adamları "bakirlik yemini" ederler. Müslüman olmayan toplumlarda, aksine bakir olmak, erkek için bu bir övünç kaynağı olmaktan öte, bir başarızlık bir becerisizlik hatta erkekliğinin noksanlığı olarak ta değerlendirilebiliyor.
Türkiye'de kadın erkek ilişkileri ve cinsellik konusunda başvuru kaynağı haline gelen 'Güzin Abla' da: ilk gece karısının idrar yollarını parçalayan erkeklerden, esnek kızlık zarı yüzünden öldürülen kızlardan, erkeklerden korkutulup vaginismustan kurtulamayan kadınlardan söz ederken, bekaret konusundaki ikiyüzlülüğe değinmeden geçemiyor. Erkeklere 'Bu bekaret işine bu kadar takmışsınız ama kızlar diktiriyorlar ya da bekaretlerini bozdurmadan sevişiyorlar. Siz, kızlık zarını, el değmemiş olmasının kanıtı mı sanıyorsunuz hala?' diye açık açık sitem ediyorum. Flört ederken bekaret önemli değil ama evlenecekleri kızda mutlaka bekaret arıyorlar. Bu çifte standart beni deli ediyor. Kadının namusunun erkeğe teslim edilmesinden ise hiç söz etmeyelim daha iyi. Askere giden oğlunun eşini yatağa girmeye zorlayan kayınpederlere ne demeli? " diyor.