Abone Ol

Esra Elönü'den Fazıl Say'a sert cevap!

Başörtülü yazar Esra Elönü, Fazıl Say'ın "Bu Esra Elönü güzel kadın. Mini etek filan giyse star olur" tweet'ine çok sert cevap verdi.

Esra Elönü'den Fazıl Say'a sert cevap!

Fazıl Say’dan başörtülü yazara mini etekli mesaj!.

Habertürk TV’de dün akşam yayınlanan Enine Boyuna Özel’de Ece Üner’e verdiği röportajı yayınlanan Fazıl Say’ın, programın ikinci bölümüne konuk olarak katılan Gazeteci - yazar Esra Elönü ile ilgili attığı tweet, sosyal medyayı uzun süre meşgul etti. Say’ın "Bu Esra Elonu guzel kadin. Mini etek filan giyse Star olur" tweet’i tepkiyle karşılanırken, İnternethaber’den Hatice Kübra, Elönü’ye yaşanan olayla ilgili düşüncelerini sordu.

Fazıl Say’ın o sözlerine tepki yağıyor! Dini aşağıladı mı?

Nihat Doğan’la Tayyar beni din düşmanı yaptı!

"FAZIL SAY DA ADAM OLSAYMIŞ STAR OLABİLİRMİŞ"

Ünlü piyanistin tweet’ine sert tepki gösteren Esra Elönü, "Bu saatten sonra ağzıyla tuş tutsa, kallavi bir yobaz olmadığı gerçeğine beni inandıramaz" diyor ve ekliyor:

"Fazıl Saymaktansa koyun sayar uykuya dalarım’ dedirtecek cinsten bir tweet atmış, asıl arabesk yavşaklığı budur. Fazıl Say da yakışıklıymış adam olsaymış star olabilirmiş. Bu ülkede fistanlı müziğin üzerine piyanoyla kim jilet atıyorsa, ona bağlanacaksın... Bu ülkede başını kim piyanoya geçirip çıkan sese kulağımızla uşaklık etmemizi istiyor ve uşak olmayanı yavşaklıkla suçluyorsa, ona bağlanacaksın... Bu ülkede piyanosuyla Beethoven okşarken, Mozart’a şalvar giydirip tavuk peşinden sonat attıran söylemleri çağdaşlık adına kim yutturmaya çalışıyorsa, ona bağlanacaksın... Piyano üzerinde, ellerinizin gevezeliğine katlanıp çıkardığınız sesleri müzik adına loş bir nağme olarak sayabiliriz, fakat müziğinize üniforma giydirip halk seçici, kafa koparıcı sözler sarf ederek, aşağılayıcı aksanla yanlış notaya bastığınızı söylemek için müzik dehası olmaya gerek yok sanırım.

"SANAT ADINA SAÇMALAMAK"

"İşin komiği; ağzınızla tuş tutsanız geri alamayacağınız sözler vardır" diyen Elönü, tweet’i gördüğünde neler hissettiğini ise şöyle anlattı:

"Bunları sarfetmekteki çabanızı sanatınızın neresine enstrüman eylerseniz eyleyin, ortaya tek bir şey çıkacaktır. O da sanat adına saçmalamanın mübah olmadığı gerçeği... Hissettiğim bu galiba. (İnternethaber)