Abone Ol

Eski MİT'çi Eymür: Elektrik Kullanmadım Ben, Falaka Attım

Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu'na yaptığı açıklamaların ardından ilk kez konuştu.

Eski MİT'çi Eymür: Elektrik Kullanmadım Ben, Falaka Attım

Halk TV canlı yayınına katılan eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür Samimi söyleyeyim mi, o kadar çok sorgudan geçtim ki, yaptım dediğim hakikaten yaptım mı yapmadım mı onu da bilmiyorum.

Gençken daha şeydim tabii, daha ataktım. Zaman zaman yanlışlar yapmış olabilirim. Elektrik kullanmadım ben, hiçbir zaman. Falakalardır, klasik, attım. İşkence tabii ki suçtur" dedi. Mehmet Ağar'ın gücünü gayrimeşru hayattan aldığını söyleyen Eymür, "Burun ameliyatı geçirdiği söyleniyor, kokain kullananlarda olur" ifadesini kullandı.

Eymür, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e de yüklenirken, "Ortalığı devamlı karıştırdığı için bence hep hapiste tutmak lazım. O kadar çok kişinin ölümünden mesul ki, o kadar çok" açıklamasında bulundu.

Halk TV'de açıklamalarda bulunan Eymür, işkence yapmadığını söylerken, işkencenin suç olduğunu belirtti. Eymür, "Eğer bir insan ağır bir ceza alacak bir işlem yaptıysa, bu insanın konuşması lazımsa eğer, bunu bir şekilde ikna etmeniz lazım. Eğer iyilikse bunu ikna edemiyorsanız daha şiddetli yollara başvuruyorsunuz. Neticede şöyle bir şey söyleyeceğim, beni bugüne kadar hiç şikayet eden kimse çıktı mı? Dündar Kılıç'ın ne anlattığını hatırlıyor musunuz? Tekerlek sokuyorlar, yuvarlıyorlar diyordu. İlk defa duyduğum bir şey" şeklinde konuştu.