Abone Ol

Erol Simavi ilk kez konuştu! Özal suikasti için ne dedi?

Ahmet Özal'ın "1988'deki suikast girişiminin arkasında Erol Simavi vardı" sözleri üzerine Erol Simavi 16 yıllık suskunluğunu bozup Takvim'e konuştu.

Erol Simavi ilk kez konuştu! Özal suikasti için ne dedi?

Takvim gazetesi 16 yıl sonra Erol Simavi'yi konuşturdu. İşte o haber:

Kavgadan sonra iftarda barıştık

Erol Simavi 16 yıl sonra Türk basınında ilk kez TAKVİM'e konuştu. Özal suikastına ilişkin iddiayı reddetti... Kağıt zammı için kavga ettik, sonra barıştık' dedi

Ahmet Özal'ın şok iddiaları Türkiye'yi sarstı. "1988'deki suikast girişiminin arkasında MGK eski Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu ve Erol Simavi vardı" diyen Özal'a cevap Monaco'dan geldi. Yıllardır yurt dışında yaşayan Hürriyet'in eski patronu Erol Simavi, 16 yıl sonra suskunluğunu bozup TAKVİM'e konuştu. Simavi, Ahmet Özal'ın, "1988'deki suikastı Emniyet, MİT soruşturdu. Hepsi devletin arşivinde duruyor. Babam ölmeden önce bana birkaç isim verdi. Bunların arasında dönemin MGK Sekreteri emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu ile Erol Simavi de var" iddiasının hayal mahsülü olduğunu söyledi.

"İDDİALAR DELİ SAÇMASI"

İşte Erol Simavi'nin açıklamaları:

"Ahmet Özal'ın söyledikleri tamamen deli saçması. Hayal ürünü... Çok ciddiye alınacak biri de değil zaten... Bu kadar önemli bir adam olduğumu şimdi ögreniyorum. Yazılanlara şaşırıyorum. Rahmetli Turgut Özal'la kağıt zammı yüzünden sert şekilde kavga ettik. Ancak bu, dostluğumuzu bozmadı. Birgün Ankara'dayken evine davet etti. Randevularımı iptal edip gittim. Birlikte iftar yaptık. Daha sonra beni kapıya kadar geçirdi. Sarılarak ayrıldık."

Simavi, Dinç Bilgin'in "Erol Simavi orduevinde Özal'a 'Paraya ihtiyacınız vardır. Aracılık edin komisyonunuzu alın. Gazetemin fiyatı 12 sıfırlı' dedi. Masayı terk etti. Turgut Bey çok sinirlendi" sözlerini ise reddetmedi. "Hatırlamıyorum" cevabı veren Simavi, Bilgin'in "yalan söylemeyeceğini" de sözlerine ekledi.

İSVİÇRE' YE YERLEŞTİ

Hürriyet'i 1994'te Aydın Doğan'a satan Erol Simavi, İsviçre'ye yerleşti. TAKVİM'i dün Monaco'dan telefonla arayan Simavi, kendisi gibi eski medya patronu Dinç Bilgin'in, "Hürriyet'i satar satmaz Ankara'ya gitti. Ordu Yardımlaşma Vakfı'na sanırım 200 bin dolar civarında para verdi" sözlerini reddetti. Simavi, "OYAK'a 200 bin dolar falan vermedim. Ben kimim ki orduya para vereyim" diye konuştu. Erol Simavi, Özal'la tartışmasının perde arkasını ise şöyle anlattı: "Kağıda zam yapmıştı. Bunu basın özgürlüğüne baskı saydım. Tartışmamız bundandı... "

İFADEYE ÇAĞRILDI

Ahmet Özal'ın "Suikast girişiminin ardında eski MGK Genel Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu vardı" sözleri üzerine soruşturma açıldı. İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali'nin yürüttüğü soruşturmada, Özal'a ifade vermesi için tebligat yapıldı. Özal, 27 veya 28 Eylül'de İstanbul Adliyesi'ne giderek ifade vereceğini söyledi.