Abone Ol

Erkenci Kuş dizisinde şaşırtan sansür!

'Erkenci Kuş', Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) ceza vermesinden kaçınmak için 'şarap' sözcüğü sansürlendi.

Erkenci Kuş dizisinde şaşırtan sansür!

RTÜK, daha önce de bir dizide Ömer Hayyam'ın bir rubaisinden alınan "Bulut geçti, gözyaşları kaldı çimende; gül rengi şarap, içilmez mi böyle günde" sözlerindeki 'şarap' kelimesi sansürlenmişti.

Star TV’de yayınlanan ve başrollerinde Can Yaman ve Demet Özdemir’in yer aldığı Erkenci Kuş dizisinin bir repliğinde geçen ‘şarap’ sözcüğü sansürlendi.

İşte o sahne...

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, “Türk yapımlarının özelliği nedir diye bir liste çıkarılsa baş köşede yerini alır; içki şişesi ve kadeh buzlamasının yanı sıra ‘şarap’ sözcüğünün noktalı bir şekilde geçiştirilmesi… Dizilerde yer alır fakat ne söylenir, ne de gösterilir” satırlarıyla konuya dikkat çekti.

Koloğlu, dizide başrol oyuncusu Can Yaman’ın canlandırdığı karakterin mangal yaptığı sahneyi anlatarak, şöyle yazdı:

“Bir de mangal yaptı Can kardeşimiz… (Can Yaman) Etimizin yanında bir şişe şarabımız vardı. Renkli ve ibare bulunmamasına rağmen ne olur ne olmaz diye buzlanmıştı. ‘Ya bir anda unuttum. Sen….. içer misin’ diye sordu Can kardeşimiz… ‘Yok hiç içmeyeyim maya çünkü, dokunuyor’ diye garip bir cevap geldi Sanem’den. Ev ahalisi bu konuda uzmandır, ‘Mayalı denir içeceğe, maya denmez’ sesleri yükseldi evden… İlerleyen zamanda Sanem kızımız da bir kadeh alıp, sonra çakırkeyif olup, Can kardeşimizin kollarında hülyalara daldı, o ayrı…”