Abone Ol

Sarayın Paylaştığı Erdoğan Videosunda Teknik Hata

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye 2023 Zirvesi'ne gönderdiği görüntülerde yaşanan teknik aksaklıklar dikkat çekti.

Sarayın Paylaştığı Erdoğan Videosunda Teknik Hata

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye 2023 Zirvesi'ne video mesaj gönderdi. Video çekiminde yaşanan teknik aksaklıklar dikkat çekti.

3 dakika 38 dakikalık videonun 58. saniyesine kadar mavi tonlu bir görüntü ekrana verildi devam eden saniyelerde ise daha sıcak ve normal bir tonla ana görüntü ekrana yansıdı.

MAVİ EKRANIN SEBEBİ BELLİ OLDU

Yaşanan aksaklıkların sebebi ise daha sonra belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden edinilen bilgilere göre görüntüler önce zirvenin yapıldığı salondan çekildi.

Fakat çekim ve yayın ekibinin görüntünün “mavi” tonda olduğunu hemen fark etmesinin ardından hemen orijinal kayda dönüldüğü aktarıldı.

Düzeltilmiş görüntü daha sonra Cumhurbaşkanlığının Twitter hesabından paylaşıldı.

Videoda, Erdoğan'ın yansıtılan soğuk bir görüntüsü "böylece ülkemiz %1,8 den" ifadelerinin ardından sona eriyor ve Erdoğan'ın "ülkemiz %7,2" sözleriyle beraber normal ana ekran görüntüsüne dönülüyordu.

Öte yandan video mesajın televizyon ve diğer mecralardaki yayınında herhangi bir problem olmadığı aktarıldı. Aksaklığın sadece Twitter'deki yayında görüldü. Görüntü ise televizyonlarda sorunsuz bir şekilde orijinal haliyle yayınlandı.

Sarayın Paylaştığı Erdoğan Videosunda Teknik Hata - Resim: 1