Abone Ol

Erdoğan'ın pilota verdiği talimat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 15 Temmuz darbe girişimi günü Dalaman'dan İstanbul'a uçakla gelirken pilota verdiği talimatı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı.

Erdoğan'ın pilota verdiği talimat

Bozdağ, "belki Sayın Cumhurbaşkanımızın izni yok ama ben affına sığınarak benimle paylaştığı bir konuyu anlatmak istiyorum burada" diyerek yaşanan olayı anlattı.

Bozdağ TRT'de katıldığı canlı yayında, "Ben bir anekdotu da anlatmak isterim, belki Sayın Cumhurbaşkanımızın izni yok ama ben affına sığınarak benimle paylaştığı bir konuyu anlatmak istiyorum burada" diyerek yaşanan olayı şöyle anlattı:

"Şimdi Marmaris’ten ayrılıp Dalaman’a geliyor, Dalaman’dan İstanbul’a doğru gelirken o arada kulede bu ihanet çetesi Atatürk Havalimanı’nda hakim. Havada da onların hakimiyeti var. Oradan helikopterle kalkıp Dalaman’a gitmek, Dalaman’dan da havada bunların hakimiyeti olduğu çok açık netken oradan İstanbul’a gelmek her baba yiğidin akıl karı değildir. Bütün hedefte o var ve İstanbul’dan başka yerlerden de helikopterlerin ve bir takım hava araçlarının Sayın Cumhurbaşkanımızın bulunduğu yeri bombalamak ve Cumhurbaşkanımızı şehit etmek için harekete geçtiğine dair bilgilerde var.

Bütün bu ortamlarda Sayın Cumhurbaşkanımız oradan kalkıyor Dalaman’a geliyor, Dalaman’dan kalkıyor İstanbul’a doğru hareket ediyor. Orada pilotu çağırıp soruyor, pilota diyor ki 'Biz havaalanı şu anda ışıklarda kapatılmış orada, kulede izin vermiyor ve orada sıkıntı var. Havaalanına kendi ışıklarınla inebilir misin?' diyor. 'Onlar izin vermese de havaalanına inebilir misin?' diye soruyor. Pilot diyor ki 'Efendim inebiliriz' diyor ama diyor 'Riski var, yere, havaalanının zeminine araç çekmiş olabilirler, böyle bir sıkıntı var, ayrıca başka riskleri de olabilir.' Onun üzerine diyor ki 'Sen bir turlarsın bakarsın orada ona göre inersin. Ne kadar havada kalabiliriz?' 'Yakıtımız işte dört saatlik bir yakıtımız var'. 'O zaman ona göre bir tedbir alırsın' Kendi ışıklarıyla havaalanına inme talimatı veriyor.

hürriyet