Abone Ol

Erdoğan'ın Biden ile Beyaz Saray'da ilk kez görüşeceği ABD ziyareti iptal mi edildi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi davetli olarak 9 Mayıs'ta Amerika Birleşik Devletleri'ne yapacağı ziyaret iptal edildiği iddiası ortalığı karıştırdı. Odatv'nin gündeme taşıdığı iddiayla ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı.

Erdoğan'ın Biden ile Beyaz Saray'da ilk kez görüşeceği ABD ziyareti iptal mi edildi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi davetli olarak 9 Mayıs’ta Amerika Birleşik Devletleri’ne yapacağı ziyaret iptal edildiği iddia edildi. 

Odatv’de yer alan habere göre, Erdoğan’ın 9 Mayıs’ta resmi davetli olarak ABD’ye gidecekti. Ancak Erdoğan’ın ilk kez Beyaz Saray’da ABD Başkanı Joe Biden‘le görüşeceği ziyaretin iptal edildiği aktarıldı.

Terörle mücadeleden Gazze’ye, savunma projelerinden ekonomik ilişkilere kadar kritik başlıkların görüşülmesi planlanan ziyarete Erdoğan, Biden’in resmi davetlisi olarak çağırılmıştı.

İPTALİN SEBEBİ İSRAİL'E YAPILMASI ONAYLANAN 26 MİLYAR DOLARLIK YARDIM MI?

Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu ABD Temsilciler Meclisi, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı verdiği savaşta, stoklarının erimek üzere olduğu bir dönemde, 6 aylık siyasi çıkmazı sonlandırarak, İsrail ve Tayvan yardımlarıyla 95 milyar doları bulan tasarıyı onayladı.

Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu ABD Temsilciler Meclisi'nden geçen 95 milyar dolarlık paket, 61 milyar dolarlık Ukrayna yardımının dışında, İsrail'e 26 ve Hint-Pasifik bölgesinin (Tayvan) güvenliğine 8 milyar dolar yardım yapılmasını da içeriyor.

İsrail'e ayrılan 26 milyar dolarlık paketin içindeki 9 milyar dolarlık bölümün Gazze dahil çeşitli savaş bölgelerinde kullanılmak üzere insani yardımlara ayrılması öngörülüyor.

Erdoğan'ın ziyaretinin iptal edilmesinin nedeni ise İsrail'e verilen 26 milyar dolarlık yardım olduğu öğrenildi.