Abone Ol

Erdoğan'ın 1 Milyon TL'lik Tazminat Davası Kılıçdaroğlu'nu Güldürdü

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 1 milyon TL tutarındaki tazminat davasına gülerek cevap verdi

Erdoğan'ın 1 Milyon TL'lik Tazminat Davası Kılıçdaroğlu'nu Güldürdü

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP’nin dünkü merkez yönetim kurulu toplantısında “sözde Cumhurbaşkanı” ifadesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı 1 milyon TL tutarındaki tazminat davası da gündeme geldi.

Edinilen bilgiye göre MYK toplantısı sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı tazminat davasıyla ilgili haberin iletilmesinin ardından Kılıçdaroğlu’nun bu durumu gülerek karşıladığı öğrenildi.

CHP liderinin “İstediklerini yapsınlar. Gerçek bir hâkimin karşısına çıktıklarında kazandıkları her tazminatı, her kuruşu geri alırız” diye konuştuğu öğrenildi.

Tazminat davasının Anayasa Mahkemesi ya da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden döneceğini söyleyen Kılıçdaroğlu’nun, “Ben konuşmamda ‘Hayatımda bu kadar çok yalan söyleyen bir adam görmedim’ dedim. Buna alınmıyor da gidiyor ‘sözde Cumhurbaşkanı’ dememe alınıyor. Aşı yok; ekonomik kriz büyüyor, işsizlik artıyor. Dikkati başka yere çekmek, gündem değiştirmek için bu kadar büyük tutarlı bir dava açıyorlar” diye konuştuğu öğrenildi.