Abone Ol

Erdoğan'dan Putin-Zelenski Zirvesi Açıklaması

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Putin-Zelenski zirvesi'ne iki liderin olumlu baktığını belirtti. Erdoğan, "Sayın Zelenskiy'nin olumlu bakışı var. Sayın Putin'inde de yaklaşımı olumlu. Tarihi onlar belirleyecek. İstanbul'da böyle bir liderler zirvesini gerçekleştirebiliriz" dedi.

Erdoğan'dan Putin-Zelenski Zirvesi Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor, gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Liderler zirvesini İstabul'da gerçekleştirebiliriz"

Liderler bazında özellikle Kırım ve Donbas noktasında bir adımın atılması için bunu en üst düzeyde liderlerle görüşmenin ve bu konuya da ev sahipliği yapabileceğimizi kendilerine ifade ettik. Sayın Zelenskiy'in olumlu bakışı var. Sayın Putin'in de yaklaşımı olumlu. Tarihi onlar belirleyecek. İstanbulumuzda böyle bir liderler zirvesini gerçekleştirebilir ve neticesinde bu olumsuz gidişi olumlu bir hale dönüştürmenin kararını iki liderle gerçekleştirebilirsek bizler de Türkiye olarak bundan büyük bir mutluluk duyacağız.

Mayın Açıklaması

Karadeniz'de sürüklenen mayınlar hakkında da konuşan Erdoğan, "Deniz Kuvvetlerimiz çalışma içinde. Şu anda sıkıntı söz konusu değil. Süreç devam ettiriliyor, şu an için sıkıntı yok ama tedbiri elden bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.