Abone Ol

Erdoğan, Ulusal Sesleniş Konuşmasında Gezi Direnişini Hedef Aldı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Ulusa Sesleniş konuşması gerçekleştirdi.

Erdoğan, Ulusal Sesleniş Konuşmasında Gezi Direnişini Hedef Aldı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" nedeniyle "Millete Sesleniş" konuşması yaptı.

Konuşmasında Gezi direnişini hedef alan Erdoğan, ''Gezi olaylarıyla sosyal çatlaklar oluşturmaya çalışanlar, aslında bünyemize birlik ve beraberlik aşısı yaptıklarını göremediler'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları söyledi:

“Gezi olaylarıyla sosyal çatlaklar oluşturmaya çalışanlar, aslında bünyemize birlik ve beraberlik aşısı yaptıklarını göremediler. Dün başaramadılar, bugün başaramadılar, yarın da inşallah başaramayacak, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına engel olamayacaklar.”

"Dünyanın her ülkesinin ve toplumun gözdesi bir coğrafyayı bin yıldır vatan kılmanın ve vatan olarak tutmanın bedelini ödüyoruz" diyen Erdoğan, "Tedavüle sürülen senaryoların amacı; ülkemize diz çöktürmek, milletimizi esir etmek, topraklarımızı yağmalamaktır" şeklinde devam etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bu alçaklığın (15 Temmuz darbe girişimi) hesabını, yakaladığımız, tespit ettiğimiz tüm hainlerden sorduk, sormaya devam edeceğiz.

Envai kılıktaki terör örgütleri üzerinden tedavüle sürülen senaryoların amacı; ülkemize diz çöktürmek, milletimizi esir etmek, topraklarımızı yağmalamaktır. Bu darbe girişimi, tarihimizdeki yerini bir ibret vesikası olarak almıştır.

‘TÜRKİYE’NİN İNŞASINA ENGEL OLAMAYACAKLAR’

Ülkemiz Cumhuriyet tarihi boyunca elbette pek çok darbeye, darbe girişimine, kalkışmaya, terör saldırısına maruz kalmıştır. Ama o gece yaşananlar, bize, kendi devletine silah doğrultan, masumların kanını döken bu hainlerin nasıl dünyanın en sefil yaratıklarına dönüşebileceğini göstermiştir.

Dünyanın her ülkesinin ve toplumun gözdesi bir coğrafyayı bin yıldır vatan kılmanın ve vatan olarak tutmanın bedelini ödüyoruz. Geride bıraktığımız 8 yılda farklı görünümler altında yaşadığımız saldırılar vatanımıza sahip çıkma mücadelemizin sürüp gideceğine işaret ediyor.

Dün başaramadılar, bugün başaramadılar, yarın da inşallah başaramayacak, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına engel olamayacaklar.

AFGANİSTAN AÇIKLAMASI

Dün Suriye'de bunu yaptık, Libya'da, Karabağ'da bunu yaptık. yarın da inşallah Afganistan'da ve başka yerlerde aynı hakkaniyetli duruşla kardeşlerimizin yanında olacağız. 15 Temmuz aynı zamanda bu büyük vizyonun da sembolüdür.''