Abone Ol

Erdoğan: Bak Bay Kemal, Erken Seçim Yok!

AKP'li Cumurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM'de düzenlenen grup toplantısında konuşuyor.

Erdoğan: Bak Bay Kemal, Erken Seçim Yok!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- 2022 yılı bütçemizin bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum. Bu süreçte çok çalıştığınızı, yorulduğunuzu biliyorum. Rabbim emeğinizi, gayretinizi, fedakarlığınızı kabul eylesin diyorum.

'TÜRKİYE BU 10 YILLIK DÖNEMDE AKLINIZA GELECEK HER YOL VE YÖNTEMLE SINANDI'

- Dünyada ve bölgemizde son 10 yıldır yaşanan gelişmeler, salgınla birlikte yeni ve daha kritik bir safhaya ulaştı. Türkiye bu 10 yıllık dönemde aklınıza gelecek her yol ve yöntemle sınandı. Sokaklarımız kaosa sürüklenmek istendi. Kaset kumpaslarıyla siyasi partilerin yönetimleri dizayn edilmeye çalışıldı. Ülkenin meşru yönetimi yalan ve iftira dolu montajlarla devrilmek istendi. Seçimleri etkilemek için akıl ve ahlak dışı yöntemler devreye sokuldu. Terör örgütleri harekete geçirildi. Askeri darbeyle milli irade çiğnenmek istendi.

'FİNANS OYUNLARIYLA ÜLKEMİZ ÇÖKERTİLMEYE ÇALIŞILDI'

- Güya terörle mücadele için güney sınırlarımıza yığınak yapanlar, biz devreye girince terör örgütlerinin hamiliğine soyundu. Ekonomimize yönelik aleni tehditler savruldu, sinsi tuzaklar kuruldu. Yönetimi değiştirmek için kimlerin destekleneceği, kimlerin köstekleneceği TV programlarında konuşuldu. Gece yarıları başlayan kesintisiz finans oyunlarıyla ülkemiz çökertilmeye çalışıldı.

- Evet, enflasyondan kurtulmak için ana muhalefetin sözcüsü bizden kurtulmanın gereğinden bahsediyor. Yüzde 7'ye enflasyonu biz düşürdük, biz. Faizi yüzde 4.5'lara düşüren kimdi? Bizdik, biz. Ama sizin kitabınızda ne düşük faiz ne de düşük enflasyon diye bir şey yok. Sizin tarihiniz yüksek faizlerle dolu, yüksek enflasyonla dolu. Biz ise halkımızı ne faize ne enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik ve bunun mücadelesini veriyoruz. Alışacaksınız ve AK Parti iktidarıyla bunlar nasıl oluyor, göreceksiniz. AK Parti'nin iktidarıyla hemhal olmak biraz zaman gösteriyor. işte şimdi o mücadelenin verildiği günlerdeyiz. Tüm bu birikimlerin üzerine dünyadaki gelişmelerin önümüze serdiği fırsatları da değerlendirecek yeni bir atılımın peşindeyiz.

- Önümüzde engeller yok mu? Var. Bu ana muhalefetten daha büyük engel olur mu? Adamların işi gücü engel. Önümüzde riskler, tuzaklar yok mu? Var. Ama bizim azmimiz ve gücümüz bunların hepsinden fazladır. Yeter ki birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım.

- Hastanelerde 'sus' diyorlar ya, o da onu gösteriyor. Siz başka bir işe yaramazsınız. Öyle parmak sallamakla bir yere varamazsınız. Ne diyor? Şu hale bak ya. Aylardır erken seçim diyor. Cumhur İttifakı'ndan Devlet Bey bu işin Haziran 2023'te olacağını söylüyor. Ben Haziran 2023'te olacağını söylüyorum. Defalarca söylememize rağmen hala erken seçimden bahsediyor. Erken seçim yok. Bak Bay Kemal, noktalı virgül değil he, nokta koyuyorum.

- Buradan milli iradenin üstünlüğünü kabullenmek istemeyen darbe heveslilerine sesleniyorum. Para kazanma peşinde alın teriyle koşanları alkışlıyorum, buradan terörle, ambargoyla Türk siyasetini dizayn etmeye çalışan emperyalistlere sesleniyorum. Buradan siyaset kurumuna ayar vermeye alışmış vesayet artıklarına sesleniyorum. Başaramayacaksınız.