Abone Ol

Erdoğan: 28 Şubat İttifakı Dişe Dokunur Hiçbir Teklif Ortaya Koyamıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Ankara Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan: 28 Şubat İttifakı Dişe Dokunur Hiçbir Teklif Ortaya Koyamıyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yuvarlak masa etrafında yer beğenmeyenlere milletim gereken yeri gösterecektir." dedi.

AKP Ankara Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"AK Parti olarak Ankara bizim için daima özel ve kritik bir yer olmuştur. İnşallah 2023'te bu şehrin sokakları gözleri umutla parıldayan başkentlilerin coşkulu sloganlarıyla çınlayacak.

Öyle yuvarlak masa etrafında yer beğenmeyenlere milletim gereken yeri gösterecektir.

Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırma mücadelesini de yine milletimizle nihayete ulaştıracağız. Partimizi mensubu olduğu davanını şuurunda, üstlendiği sorumluluğun farkında, birikimi ve gayretiyle kendini buna adamış teşkilat mensuplarıyla beraber bugünlere getirdik.

Önümüzdeki seçimlere de bugünkilere kadar gösterilenlerden çok daha büyük bir gayret ve çalışma bekliyorum. Bu süreçte ülkemizin elde edeceği kazanımlar veya uğrayacağı kayıplar sadece AK Parti'nin, AK Partililerin olmayacaktır.

Ukrayna-Rusya arasındaki durumu görüyorsunuz değil mi? Bizler bunlardan ibret alarak yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'nin önünde iki yol vardır. Birincisi ülkemizin 20 yıldır büyük emekler, gayretler, fedakarlıklar sayesinde geldiği yeri, dünyanın en büyük 10 ekonomisi, siyasi, askeri olarak en iyilerin arasına girerek taçlandırmaktır.

28 Şubat ittifakı çatısı altında bir araya gelenler, o masaya oturtma cesareti bulamadıkları ortaklarıyla birlikte ülkenin ve milletin hiçbir meselesi konusunda dişe dokunur hiçbir teklif ortaya koyamıyor. Çünkü bunların bir araya geliş gayesi, ülkenin ve milletin sorunlarını çözmek, vizyonumuzu genişletmek değildir. Bunların tek derdi ülkenin ve milletin felaketine de neden olsa kendilerine uygun olan gündemi uygulamaktır. Siyasette proje milli iradeye saygısızlıktır. Hatta milli iradeye tehdittir.

Biz hayatımızın hiçbir döneminde siyasette rekabetten kaçınmadık. Gezi olaylarıyla, 17-25 Aralık darbe girişimiyle, çukur eylemleriyle, 15 Temmuz'la başaramadıklarını 28 Şubat ittifakı projesiyle elde edemezler.

Bunlar milli geliri üç katına çıkardı, biz beş katına çıkaracağız dediler mi? Altılılardan hiç böyle bir şey duydunuz mu? Bunlar istihdamı 30 milyona çıkardı biz 35 milyona çıkaracağız deseler ki eyvallah.

Ama bunlar diyorlar ki biz AK Parti'nin yaptığı her eseri yıkacağız. Diyorlar ki AK Parti'nin ülkeye kazandırdığı her şeyden vazgeçeceğiz. Bunlarda utanmak yok.

18 Mart inşallah, Çanakkale Köprüsü'yle ilgili adımı atacağız. Ellerinden gelse, bu köprüyü bile yıkacağız derler.