Abone Ol

Erdal Sağlam: Faize limit konulması yeni politikaların gücünü azaltabilir

Dolar kurunun kısa sürede 24-25 liralara yükselmesinin sürpriz olmayacağını söyleyen Gazeteci Erdal Sağlam: "Faizlere Cumhurbaşkanı tarafından bir limit konulup konulmadığı konusu merak konusu oluyor. Eğer böyle bir limit için Mehmet Şimşek söz verdiyse bu uygulanacak yeni politikaların gücünü azaltabilir" dedi.

Erdal Sağlam:  Faize limit konulması yeni politikaların gücünü azaltabilir

Kıdemli ekonomi gazetecisi Erdal Sağlam, Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilmesini piyasaların olumlu karşıladığını belirterek: "Piyasaların yeni tartışma konuları ise kurların hangi aşamaya kadar yükseleceği, bu arada faizlerin ne zaman, hangi seviyeye ulaşacağının planlandığı oluyor. Merkez Bankası Başkanlığı'na yeni atama henüz gerçekleşmese de, özellikle faizler konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Mehmet Şimşek arasında önemli müzakereler yapıldığı, detay rakamlar için anlaşmalar yapıldığı görüşü hâkim" diye yazdı.

Dolar kurunun 24-25 liralara kısa süre içinde çıkmasının piyasalar için sürpriz olmayacağını kaydeden 10haber.net yazarı Sağlam, "Ancak faizlere Cumhurbaşkanı tarafından bir limit konulup konulmadığı konusu merak konusu oluyor. Eğer böyle bir limit için Mehmet Şimşek söz verdiyse bu uygulanacak yeni politikaların gücünü azaltabilir. Enflasyonun yeterince düşmemesi, enflasyonla ilgili beklentilerin planlandığı kadar gerilememesi faiz oranlarında yüzde 25'in de üzerine çıkılmasını gerektirebilir" ifadelerini kullandı.