Abone Ol

Erbakan'dan Peker Çıkışı: İddiaların Araştırılmasını En Başta AKP İstemeli

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hakkında yakalama kararı çıkartılan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları ile ilgili, “Dolayısıyla bu iddiaları göz ardı etmek gibi bir durum söz konusu olamaz. En başta bu iddiaları araştırılmasının AK Parti'nin istemesi lazım” dedi.

Erbakan'dan Peker Çıkışı: İddiaların Araştırılmasını En Başta AKP İstemeli

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erbakan, erken seçimin bir an evvel olmasını ve milletin ‘Milli Görüş’ iktidarı ile buluşmasını istediklerini söyleyerek, “Söylediğimiz gibi halkımız için tablo giderek ağırlaşıyor. ‘Milli Görüş'ün ekonomi politikasını ortaya koyup borç faiz zam ekonomisi yerine üretim istihdam ihracat ekonomisi borçla faizle değil milli kaynaklarımızla kaynak üretecek bir yönetimin gelmesi lazım” diye konuştu.

"Türkiye OECD ülkeleri içinde gençleri en çok 'boşta' gezen ülke"

Türkiye’nin dünyanın en yüksek genç işsizlik oranına sahip ülkelerinden bir tanesi haline geldiğini kaydeden Erbakan, "Yeni bir istatistik daha ortaya konuldu. Türkiye, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkeleri içinde gençleri en çok ‘boşta gezen' ülke. Türkiye ne eğitim alan ne de istihdamda olan, yani okumayan ve çalışmayan, ‘boşta gezen’ gençlerin oranında yüzde 28,8 ile OECD ülkeleri arasında ilk sırada. Bu düzeyde bir boşta gezen genç oranı maddi ve manevi açıdan yıkıcı sonuçlar doğuracak çok sayıda sosyal, toplumsal problemlere yol açma potansiyeli taşır” dedi.

"Toplum tarafından hoş karşılanmıyor"

Erbakan, Sedat Peker’in iddiaları ile ilgili, "Bir defa iddialar çok ciddi. İddialarda söz konusu olan kişiler önemli ve kritik görevlerde. Kamuoyu ve toplumun da bu konuya ilgisi çok yüksek. Dolayısıyla bu iddiaları göz ardı etmek gibi bir durum söz konusu olamaz. En başta bu iddiaları araştırılmasının AK Parti'nin istemesi lazım. Çünkü töhmet altında kalıyorsunuz. Tabii konuyla ilgili meclise gelen araştırma komisyonu kurulması teklifi AK Parti ve MHP'nin oyları ile reddedilmesi de bizleri şaşırtmadı. Her olayı da dış güçlere bağlamamak lazım. Dış güçlerin size operasyon yapması için onların oyununu bozmanız lazım" diye konuştu.