Abone Ol

Erbakan'dan Erdoğan'ı zora sokacak İsrail ile ticaret belgesi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye Varlık Fonu şirketlerinden Eti Maden'in 23 Mart tarihinde İsrail'deki Fertilizers & Chemicals şirketine bor madeni gönderdiğini gösteren belgeyi paylaşarak, "Yetkililere bir kez daha çağrıda bulunuyoruz, bu vebalden bir an önce kurtulun" dedi.

Erbakan'dan Erdoğan'ı zora sokacak İsrail ile ticaret belgesi

Gazeteci Metin Cihan'ın yayınladığı belgeyi sosyal medya hesabından paylaşan Erbakan, "Doğrudan Sayın Cumhurbaşkanı’na bağlı olan Türkiye Varlık Fonu’nun şirketlerinden ETİ Maden’in, seçimlerden bir hafta önce İsrail'e 21 ton borik asit formunda bor madeni ihracatı yaptığına dair bir belge ortaya çıktı.

Yeniden Refah Partisi olarak yetkililere bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; Bu vebalden bir an önce kurtulun" ifadelerini kullandı. 

"Gazeteci Metin Cihan ortaya çıkarmıştı"

7 Ekim'de savaşın başlamasından bu yana Türkiye'nin İsrail ile sürdürdüğü ticarete ilişkin olarak liman kayıtlarını sosyal medya hesabından paylaşan gazeteci Metin Cihan, bu kez de Türkiye Varlık Fonu'nun bir şirketi olan Eti Maden ile İsrail ordusuna da hizmet veren büyük bir şirket olan Fertilizers & Chemicals arasındaki sevkiyatı gündeme getirdi. 

İsrail'deki şirkete 21 ton bor madeni gönderildi
Cihan'ın paylaştığı bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başında olduğu Türkiye Varlık Fonu şirketi Eti Maden, 23 Mart 2024'te Fertilizers & Chemicals'a 25 kilogramlık paketler halinde olmak üzere toplamda 21 ton bor madeni gönderdi. 

Bor madeninin 23 Mart 2024'te Gemlik Limanı'ndan yüklendiğini yazan Cihan, sevkiyatın 29 Mart 2024'te İsrail'in Aşdod Limanı'na, ardından da 1 Nisan'da Hayfa Limanı'na vardığını ve teslimatın yapıldığını ifade etti. 

"Filistin'e dua, İsrail'e gemi ikiyüzlülüğüne artık bir son verilsin"

"Gazze'de katliam devam ederken devletimizin İsrail ile doğrudan ticaretinin belgesidir" diyerek, sevkiyatın belgesi olduğunu iddia ettiği belgeyi paylaşan Cihan, haberi duyurduğu sosyal medya paylaşımında, "Katliam tedarikçiliğine ve Filistin'e dua İsrail'e gemi ikiyüzlülüğüne artık bir son verilmesi dileğiyle" ifadelerini kullandı.