Abone Ol

Erbakan eşinin yanına defnedildi! Cenazede neler yaşandı?

Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından yüz binlerce kişi mezarlığa yürüdü ve Necmettin Erbakan, eşinin yanına gömüldü.

Erbakan eşinin yanına defnedildi! Cenazede neler yaşandı?
Ankara'da vefat eden eski başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Devlet töreni istemeyen Erbakan, Fatih Camii'nde tören yapılmasını ve Merkez Efendi Mezarlığı'nda eşinin yanına gömülmeyi vasiyet etmişti.

Yüzbinlerce kişinin katıldığı törende devletin zirvesi de ezilme tehlikesi yaşadı.Törenin ardından Erbakan'ın cenazesi Merkez Efendi Mezarlığı'na götürülmek üzere yola çıktı. Binlerce insan cenaze aracının ardından yaklaşık 4 kilometre mesafedeki mezarlığa doğru yürüdü.

Ankara'da vefat eden eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın kalabalık bir kortej eşliğinde Vatan Caddesi'nden geçerek Topkapı'ya ulaşan cenazesi, Merkez Efendi Mezarlığı'na doğru ilerledi.

ERDOĞAN VE GÜL'DEN HOCA'YA SON GÖREV 

ERBAKAN'IN CENAZESİNDE ÜNLÜ SİMALAR VARDI 

ASKERLERİN ZOR ANLARI

Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne ait cenaze nakil aracına konulan Erbakan'ın cenazesi, partililer ve sevenlerinden oluşan konvoyun yoğunluğundan dolayı Fevzipaşa Caddesi'nde bir süre bekledi.

Erbakan'ın cenazesinin defnedileceği Merkez Efendi Mezarlığı'na götürülmesine eşlik eden kortej, yoğun katılım nedeniyle adım adım ilerleyebildi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, Akdeniz Caddesi ile Vatan Caddesi'nin kesiştiği noktada, eline megafon alarak izdiham yaşanmaması için halka ve görevlilere uyarıda bulundu.

Parti görevlileri, cenaze aracının Vatan Caddesi'ne kadar olan bölümünde güvenlik şeridi oluşturdu. Cenaze aracının bu noktaya gelmesiyle birlikte partililer arasında da kısa süreli izdiham yaşandı. Emniyet görevlileri de bu duruma müdahale ederek, izdihamı önledi.

Korteje katılanlar, "İşte ordu işte komutan", "Hocamız şehit, biz de şahidiz" sloganları attı, "Hocam izindeyiz" ve "Türkiye Müslümanları sana çok şey borçlu hakkını helal et" yazılı pankartlar taşıdı.

"Mücahit Erbakan" yazılı atkı takan vatandaşlar, Erbakan'ın fotoğraflarını taşıdı.

Fevzipaşa Caddesi'ne İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından "Adaletin, direnişin ve kimliğimizle varoluşun mücadelesini senden öğrendik milletimizin başı sağolsun" pankartları asıldığı görüldü.

Basın mensupları da arkası açık bir zabıta aracıyla cenazeyi takip ederek, korteji görüntülüyor.

Kortejin önünde yer alan otobüsten de parti görevlileri, cenazeye katılanlara yürüyüşün düzenli olması konusunda uyarılarda bulunuyor. Otobüsün üzerinde de hocalar tarafından salavat getiriliyor.

Öte yandan, Vatan Caddesi'ndeki direklerin üzerine ve bazı duvarlara Necmettin Erbakan'ın posterlerinin asıldığı görüldü. Cenaze aracının arkasından korteje eşlik edenler için bir ambulans da Merkez Efendi Mezarlığı'na doğru gidiyor.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünü geçen kortej, Topkapı'ya ulaştı.

Kortej, Erbakan'ın kız kardeşinin de evinin bulunduğu ve İstanbul'a geldiğinde kaldığı belirtilen Halıcılar Caddesi'nden de geçti. Bu caddedeki evlerde yaşayan bazı vatandaşların evlerinin camlarına çıkarak dua ettiği ve kortejin geçişini kameraya kaydettiği görüldü.

Erbakan'ın naaşının bulunduğu cenaze nakil aracının geçtiği güzergahta yüksek apartmanların, ağaçların ve direklerin üzerine çıkan vatandaşlar polis tarafından güvenlik gerekçesiyle indirildi. Büyük bir kalabalığın da surların üzerine çıkarak, kortejin geçişini izlediği gözlendi.

Eski manken Yaşar Alptekin de konvoyda vatandaşlarla birlikte yürüdü.

İŞTE ERBAKAN'IN HAYAT HİKAYESİ

Bu dünyadan bir Erbakan geçti! İşte ağlatan video!

TÜRKİYE'NİN ACI KAYBI! ERBAKAN HAYATINI KAYBETTİ!

ERDOĞAN, NECMETTİN ERBAKAN'IN ARDINDAN NE SÖYLEDİ?

NECMETTİN ERBAKAN'IN ÖLMEDEN ÖNCEKİ SON FOTOĞRAFI!

ERBAKAN 28 ŞUBAT'A 1 GÜN KALA ÖLDÜ!

İŞTE NECMETTİN ERBAKAN'IN DEFNEDİLECEĞİ YER!

Erken saatlerden itibaren yollara düşen partili ve vatandaşlar da içeri giriş yapmak üzere cami çevresinde beklemeye başladı. Cami çevresinde "Seni asla unutmayacağız Mücahit Erbakan", "O savunan adam Mücahit Erbakan", "Her zaman kalbimizde yaşayacaksın" yazılı ve üzerinde Erbakan'ın fotoğraflarının bulunduğu atkıların satışına başlandığı, katılımcıların da bu atkılar ile başlarına yeşil renkli tevhit bandajı taktığı görüldü.

Camiye giden Fatih Caddesi trafiğe kapatıldı. Camiye giden ana caddeye girişler, polis tarafından engellendi, vatandaşlar ara sokaklara yönlendiriliyor.

Yol boyunca Türk Kızılayı tarafından rahatsızlığı olan vatandaşlara yardım etmek üzere sağlık çadırı kurulduğu ve yine Türk Kızılayının oluşturduğu masalarda su ve lokum ikram edildiği gözlendi.

-CAMİDEKİ HAZIRLIKLAR-

Fatih Camisi'nde cenaze namazı için bazı düzenlemeler yapıldı. Basın mensupları için cami avlusunun musalla taşını gören bölümüne platform kuruldu.

Cenaze namazınını kılınacağı yer, kullanılacak kapı ve çevresinin düzenlemesi dün akşam geç vakitlere kadar çalışılarak bitirildi. Kapının daralmış kısmı da genişletildi ve kapı eski haline getirildi. Protokolün rahatlıkla cenaze namazlarını kılabilecekleri, üstü örtülü bir mekan yapıldı.

Cemaatin bir kısmı, Feyzi Paşa'da, Malta Çarşısı'nda, Darüşşafaka ve Haliç Caddesi'nde namaz kılabilecek. Bu bölgelere de cenaze namazını naklen aktaracak ekranlar yerleştirildi.

Fatih Belediyesi temizlik ekipleri, cami avlusunu önce gül suyu ile yıkadı, avlu ilerleyen saatlerde kirlendiği için bir kez daha suyla temizlendi.

-TRAFİĞE KAPATILAN YOLLAR-

Fatih Camisi'ndeki öğle namazının ardından yapılacak olan cenaze töreni nedeniyle 10. Yıl Caddesi, Fevzi Paşa Caddesi, Macar Kardeşler Caddesi, Halıcılar Caddesi ve Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ile bu yollara çıkan diğer cadde ve sokaklar, saat 07.00'den itibaren araç trafiğine kapatıldı.

Sürücüler, tören bitene kadar trafiğe kapatılacak yollara alternatif olarak Sahil Yolu;Kennedy Caddesi, Galata Köprüsü, Karaköy, Dolmabahçe, Barbaros Bulvarı, D-100 Kuzey ve Güney Yol, Sahil Balat Caddesi, Atatürk Bulvarı;Unkapanı Köprüsü, Tarlabaşı, Millet Caddesi, Hal ve Haliç yolu, TEM Otoyolu'nu kullanabilecek.

İşte Erbakan'ın son isteği.. VİDEO İÇİN TIKLAYIN!


CENAZE FATİH CAMİİ'NDE

Ankara'da vefat eden eski başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi, törenin yapılacağı Fatih Camisi'ne ulaştırıldı.

Atatark Havalimanı'ndan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne ait cenaze nakil aracına konulan Erbakan'ın cenazesi, küçük bir konvoy eşliğinde trafiğe kapatılan sahil yolu güzergahından Fatih Camisi'ne getirildi.

İNGİLİZ GAZETELERİ ERBAKAN'A NASIL VEDA ETTİ?

Bu sırada cami çevresinde bekleyen vatandaşlar ve partililer, gözyaşları eşliğinde tekbirler getirerek cenazeyi karşıladı. Cenaze aracı, cami çevresinde
yaşanan izdiham nedeniyle avluya giriş yapmak üzere bekliyor.

Cenazenin gelişini bekleyen güvenlik güçleri ve Saadet Partili gençler, güvenlik koridoru oluşturdu.

Öte yandan, Fatih Camisi'nin ana kapısı, güvenlik güçleri tarafından yayalardan arındırıldı. Caminin bulunduğu caddeye giren ara sokaklarda da güvenlik güçleri barikat oluşturdu.

DEVLETİN ZİRVESİ CAMİDE

Cenazeye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katılacak.