Abone Ol

Emniyette halef selef davası

MEDYAFARESİ ÖZEL 17 Aralık operasyonunun ardından görevden alınan ve daha sonra meslekten ihraç edilen eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı selefi Hakan Sıralı'ya resmi belgede sahtecilik...

Emniyette halef selef davası

Türkiye'nin gündemini değiştiren 17 Aralık operasyonunun ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı görevden alınmış, yerine Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürü Hakan Sıralı atanmıştı.

Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksekokulu'na atanan Saygılı, daha sonra hakkındaki idari soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişlerinin hazırladığı rapor doğrultusunda meslekten ihraç edilmişti.

Saygılı ihracının ardından ilginç bir davaya imza attı. Kendisini meslekten ihraç eden raporda isimleri bulunan Polis Başmüfettişleri Ercüment Özbeyli, Cemil Zafer, Refik Felek ve Nevzat Yazıcı hakkında Küçükçekmece Adliye'sinde suç duyurusunda bulundu.

Saygılı'nın dava açtığı isimlerden birisi ise kendisinden sonra göreve gelen Hakan Sıralı oldu. 17 Aralık operasyonunun polis şefi Saygılı, Hakan Sıralı hakkında "Görevi Kötüye Kullanmak", "Resmi Belgede Sahtecilik", "Resmi Belgenin Düzenlenmesinde Yalan Beyan", "İftira" ve "Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs" suçlamalarında bulundu.

İşte o dava dilekçesi:

Emniyette halef selef davası - Resim: 1