Abone Ol

Emeklilerden Bakan Işıkhan'a yanıt: Cevabını sandıkta verdik, gerekirse bir daha veririz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dün yaptığı açıklamada emekli maaşlarının asgari ücret düzeyine çıkarılması beklentilerini boşa çıkardı, Temmuz'da asgari ücrete ara zammın söz konusu olmadığını açıkladı.

Emeklilerden Bakan Işıkhan'a yanıt: Cevabını sandıkta verdik, gerekirse bir daha veririz

Bu açıklamayı değerlendiren yurttaşlar, "Bunun cevabını emeklililer olarak sandıkta verdik. Olursa bir dahaki sandıkta tamamen veririz" dedi. 


Bakan Işıkhan, dün gazetecilerin sorularını yanıtlarken emekli maaşlarının asgari ücret düzeyine çıkarılması beklentilerini boşa çıkardı, '‘asgari ücrete ara zam yok’' dedi. İstanbul Mecidiyeköy'de yurttaşlar görüşlerini şöyle dile getirdi:

"Cevabını sandıkta verdik, gerekirse yine veririz"

"Zaten bunun cevabını sandıkta verdik. Olursa bir dahaki sandıkta tamamen veririz. Bunlar böyle devam etsin. 10 bin lirayla kendileri geçinsin. Veyahut da şöyle kendi harcamaları biraz kıssalar daha iyi olur aslında. Ama emekliyi düşünmüyorlar yalnız. Hiç düşünmüyorlar.

"İnsanlar kent lokantalarına gidiyorlar"

Vallahi ülkenin durumu ortada. Yani emeklilerin durumu ortada. İnsanlar yani kent lokantalarına gidiyorlar. Et kuyruklarına gidiyorlar. Yani yıllardır emeklinin durumu belli yani. Ben de kendim emekliyim. Özel bir bankadan. Yani inanılmaz insanlar zor durumda. Kira 15 bin, 20 bin lira. Bir kilo et 700 lira, 800 lira. İnsanlar zor durumda, geçinemiyor. Şimdi bugün de açıklamasını televizyonda izledim. Asgari ücrete zam yapılmayacağını. Yani emekliye de yüzde 25 falan gibi bir şey söylediler. Bilmiyorum yani ülkenin gidişatı karanlık yani. Gerçekten sıkıntılı bir ülke. Onun için Allah yardımcısı olsun insanların." (ANKA)