Abone Ol

Ece Uslu Endemol Shine Türkiye'ye kaç paralık dava açtı?

Geçen haziran ayında Endemol Shine şirketinin Levent'teki binasının önünde toplanan oyuncular arasında yer alan Ece Uslu da alacak davası açtı.

Ece Uslu Endemol Shine Türkiye'ye kaç paralık dava açtı?

Uslu, yapım şirketinin FOX için çektiği "Dayan Yüreğim" dizisinde Cansel Elçin, Nilay Deniz ve Berk Atan'la başrol oynamış, dizi 13. bölümde yayından kaldırılmıştı. Yapım şirketiyle bölüm başına 65 bin TL'ye anlaştığı ortaya çıkan Ece Uslu'nun avukatı Ersan Taştekin, İstanbul 4. Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu.

Avukat Taştekin, Endemol Shine şirketine Ece Uslu'nun kalan alacağı olan 75 bin TL için dava açtı. 8. İcra Müdürlüğü'nün başlattığı icra takibine ise yapım şirketi "Bizim böyle bir borcumuz yoktur" diyerek itiraz etti. Bunun üzerine avukat Taştekin, itirazın iptali davası açtı.

Uslu'nun açtığı alacak davasının duruşması ekim ayında görülecek. Yarışma programlarıyla Türkiye'de TV sektörüne giren ve daha sonra dizi çekmeye başlayan Endemol Shine, geçen yıllarda yurtdışında tanınan yerli dizi oyuncularına teklif ettiği astronomik rakamlarla gündem olmuş, bu yaz başında ise iflas ettiğini açıklamıştı. Şirkete alacak davası açan çok sayıda oyuncu arasında Nurgül Yeşilçay da var.

MedyaTava