Abone Ol

Kaan Tangöze'nin ilk solo albümü!

Duman’ın solisti olarak tanıdığımız Kaan Tangöze ilk solo albümü “Gölge Etme”yi yayınladı.

Kaan Tangöze'nin ilk solo albümü!

Türkiye müzik dünyası için farklı sayılabilecek protest folk tarzındaki bu yeni albüm, günümüze dair olaylara dair cesur sözler içeriyor. Albüm insanı adeta Bob Dylan’ın 60’lardaki protest şarkılarını anımsatıyor, Dylan ile Mahzuni Şerif’in kesişim noktasında tınlıyor.

Kaan Tangöze solo albümü “Gölge Etme”yi ekim ayı başında yayınladı. Duman’ın solisti olarak geniş kitlelerce tanınan Tangöze, protest folk tarzında bir solo albüm yaparken, adeta günümüzün siyasi ve toplumsal gündemine notlar düşüyor ve 2010’lu kuşağın isyan türkülerini yakıyor.

,Kaan Tangöze'nin ilk solo albümü! - Resim: 1


Gezi isyanından ve kaybettiğimiz canlardan HES’lere, ABD emperyalizminden baskıcı ve otoriter yöneticilere ve liderlere kadar bu coğrafyanın gündeminde olan her konuTangöze’nin albümüne yansımış. Tangöze’nin albümünde umut, isyan, acılara karşı yakılan ağıtlar, aşk, meydan okuma bunların hepsi var. Ve oldukça da cesur sözler:

“Elinde silahın varsa, benim de gitarım var.
Senin bir ideolojin varsa, benim de ideallerim var.
Arkanda hükümet varsa, benim de şarkılarım var.
Eğer senin bir Allahın varsa, gölge etme Allah aşkına.
Senin yandaşların varsa, benim de yoldaşlarım var.
Aklında bir kavga çıkartma varsa, benim de yumruklarım var.”

Tangöze, albümünde, vicdanlara ve kalplere tıpkı kulaklara hissettirdiği gibi seslenebiliyor, duygulara tercüman alıyor.

Özdemir Asaf’ın bir şiirinden yola çıkarak yazılmış “Bekle Dedi Gitti” şarkısı da 12 şarkılık albümde yer alıyor. Tangöze, Aşık Mahzuni Şerif’in “Tersname” ve Karacaoğlan’ın “Bir Kız Bana Emmi Dedi Neyleyim” şiirlerini de bestelemiş ve albümünde yer vermiş. Aşık Mahzuni Şerif’in dizeleri günümüzde de güncelliğini koruyan dizeler olarak göze çarpıyor.

Tangöze’nin albümünde özellikle 60 ve 70’li yılların protest folk tarzının etkisi oldukça açık. Birçok yerde adeta Bob Dylan ve Neil Young gibi büyük ozanların esintileri var. Dylan ile Mahzuni Şerif uyumlu bir şekilde albümde harmanlanmış.

Tangöze, “Taksim Meydanı” şarkısında da Gezi’ye selam çakarken, Gezi isyanısırasında kaybedilen canları da anıyor.

gaiadergi