Abone Ol

Dokunulmazlık oylaması sonuçları: 348 kabul, 155 ret, 8 çekimser, 25 boş oy çıktı

Odağında HDP milletvekillerinin bulunduğu dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifi için ilk tur oylama TBMM Genel Kurulu’nda yapıldı. İlk tur oylamada 348 kabul, 155 ret oyu çıktı. 8 milletvekili çekimser oy kullanırken...

İşte dokunulmazlık oylamasının sonucu!

Odağında HDP milletvekillerinin bulunduğu dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifi için ilk tur oylama TBMM Genel Kurulu’nda yapıldı. İlk tur oylamada 348 kabul, 155 ret oyu çıktı. 8 milletvekili çekimser oy kullanırken, 25 oy da boş olarak sayıldı.

Anayasa uyarınca değişiklik teklifleri TBMM Genel Kurulu’nda iki tur görüşülüyor ve oylamada TBMM üye tamsayısının (550) 5’te 3’ünün (330) oyu aranıyor.

İlk tur oylamada 330 milletvekilinin dokunulmazlıkların kaldırılması için oy vermesi maddelerin kabul edildiği anlamına geliyor.

İkinci tur oylamada ise teklifin referandum konusundaki akıbeti belli olacak. Eğer ikinci tur oylamada 367’nin üzerinde oy çıkarsa teklif referanduma gitmeyecek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından yürürlüğe girecek. Milletvekillerinin oyları 367’nin altında kalırsa anayasa değişikliği için referandum yolu görünecek. Anayasaya geçici madde eklenmesine ilişkin teklifin ikinci tur görüşmesi 20 Mayıs Cuma günü yapılacak.

Ayrıntılar geliyor…

t24