Abone Ol

Doğan Şentürk FOX Haber'in olmazsa olmazlarını açıkladı

FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Marketing Türkiye New Step canlı yayınında “Medya Markalarının Yükselişi”ni değerlendirdi.

Doğan Şentürk FOX Haber'in olmazsa olmazlarını açıkladı

FOX haber kanalının kurulması iddialarına ilişkin Doğan Şentürk, “Toplumun her kesiminden FOX’un haber kanalının olması yönünde talepler geliyor. Biz de isteriz FOX’un bir haber kanalının da olmasını ancak böyle bir şey şimdilik söz konusu değil” ifadesini kullandı.

Her hafta gündemin en sıcak konularını tartışmaya açan Marketing Türkiye New Step’in son konuğu FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk oldu.

Programda Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen ve Marketing Türkiye Haber Müdürü Ferruh Altun’un sorularını yanıtlayan Doğan Şentürk, FOX Haber’in başarısının altındaki stratejiyi ve “Medya Markalarının Yükselişi”ni değerlendirdi.

Medya markalarının yükselişine şahit olduğumuz salgın döneminde güvenilir bilgi ihtiyacının medyayı nasıl yeniden şekillendirdiği ve bu noktada medyanın üstüne düşen görevlerin neler olduğunun değerlendirildiği programda FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şentürk’ün öne çıkan söylemlerini sizler için derledik:

“FOX Haber olarak soru sormaktan, sorgulamaktan vazgeçmiyoruz. Hiçbir şeyi de saklamıyoruz. Çünkü biz medya dışında herhangi bir alanda faaliyette bulunmuyoruz. Bu da bizi güçlü kılıyor.”

“FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni olarak sıkıntı yaşadığım dönemler oluyor ama hiçbir zaman ‘acaba’ demedim. Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya ile çalıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.”

“Toplumun her kesiminden FOX’un bir haber kanalının olması yönünde talepler geliyor. Biz de isteriz FOX’un bir haber kanalının da olmasını… Ancak böyle bir şey şimdilik söz konusu değil…”

“FOX Haber çalışanları olarak toplumun içinden gelen insanlarıyız. Biz toplum ve kamu hizmeti yapıyoruz. Vicdanlı, toplumun içinden kopmamış ve empati yapan insanlarız. Bu da başarımızın formülü…”

“Sosyal medyada gündem olmak gibi bir derdimiz yok. Ekran yüzünüzün özgür olması çok önemli. Özgürlük başarıyı da beraberinde getiriyor.”

“Salgın dönemi hepimiz için büyük bir tecrübe. Önemli olan bu pratikten ne çıkaracağımız. Büyük bir ekonomik yükün altındayız. Bu ekonomik yükün topluma daha az yansıması için neler yapılması gerekiyor bunu düşünmeli yetkililer.”

Koronavirüs pandemisi iş dünyasında tüm paradigmalarını değiştirirken evden çalışmak da sürecin dayattığı bir “yeni normal”e dönüştü. Ve elbette fiziki etkinliklerin bilinmez tarihlere ertelendiği bu yeni normal, dijital buluşmaların önemini de hiç olmadığı kadar artırdı. Zira böylesi puslu bir havada geleceği öngörmek her zamankinden daha hayati bir önem taşıyor. Ancak belki bunun kadar önemli olan bir başka konu da kiminin “kaos” kiminin ise “kriz” olarak nitelendirdiği bu süreci doğru tahlil edip gelecek stratejilerini bu gerçekler üzerine kurgulamak.

Marketing Türkiye New Step serisi her şeyin an bazlı değiştiği bir dünyada değişen tüketici davranışlarını hem yakalamak ve hem de yanıtlamak bir ihtiyaç haline geldi. Marketing Türkiye New Step artık Next Step’in bittiği, New Step’in başladığı günümüzde yepyeni konulara değinecek. Her hafta farklı konu ve alanının önde gelen konuklarıyla Marketing Türkiye web sitesi ve sosyal medya hesaplarından katılımcılarla bir araya gelecek olan Marketing Türkiye New Step dijital dönüşümden yapay zekaya, medya sektöründen e-ticarete kadar pek çok konuda vizyon yaratan oturumlara ev sahipliği yapacak.

Marketing Türkiye