Abone Ol

Digiturk'ün asıl sahibi kim?

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Murat Sabuncu 7 televizyon kanalını platformundan çıkarması ile tartışma yaratan Digiturk'ün hala devredilmediğini iddia etti.

Digiturk'ün asıl sahibi kim?

Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen yedi kanalı platformundan çıkaran Digitürk’ün sanılanın aksine Katarlı beIN Media’ya henüz devredilmediği ve yönetimin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütüldüğü öne sürüldü.

Cumhuriyet’ten Murat Sabuncu’nun aktardığına göre, TV kanallarını platformlarından çıkaran Tivibu Türk Telekom’un, Teledünya ise Türksat’ın sahip olduğu kurumlar.

Her iki platformun yönetiminde de AKP içinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a oldukça yakın Yiğit Bulut ve Mustafa Varank gibi pek çok isim var.

RTÜK uyardı

Önceki gün Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK), bu platformlara bir uyarı yazısı gönderdi.

RTÜK’ün uyardığı platformlardan en büyüğü ise üç buçuk milyon abonesi ve lig maçlarını yayınlama hakkını elinde bulunduran Digitürk.

Hala platformun içinde yönetimde yer alan bir kaynağın aktardığına göre, Digitürk’ü satın alan Katarlı beIN Media Group, platformu hala devralmadı ve yönetim TMSF’de.

TMSF ‘satıldı’ demişti

Oysa bundan üç ay önce bizzat TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, ön protokolün imzalandığını ve bayram sonrası satış fiyatının açıklanacağını söylemişti. TMSF yetkilileri de devir işleminin kısa sürede biteceğini duyurmuşlardı.

Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Gül, özellikle Çukurova Grubu bünyesindeki medya gruplarına el koyduktan sonra takındığı tutumla dikkat çekmişti.