Abone Ol

Deniz Baykal hakkında son dakika açıklaması

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan ibiş ve Baykal’a müdahalede bulunan doktorlar Deniz Baykal’ın son durumu hakkında konuştu.

Deniz Baykal hakkında son dakika açıklaması

Rektör Erkan ibiş şunları söyledi:

Bir boğulma hissiyle uyanıyor. Danışmanını arıyor. Bu önemli, danışmanını arayabiliyor. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. 6:30’ta özel bir hastaneye naklediliyor. Orada hemen MR’ı çekiliyor. MR’daki bulgular ve Deniz beyin sol tarafındaki güçsüzlük, güç azalması sebebiyle hastanemize acil müdahale için intikal ettiriliyor.

Arkadaşlarımız bu süreç içerisinde toparlanıyor, hazırlanıyor. Ve 08:00’de anjiyo ünitemize alınıyor. Beyne giden ana damarlardan birindeki tıkanıklığı yapan pıhtıyı çıkartmak için müdahale ediliyor.

"48 SAAT YOĞUN BAKIMDA TAKİBİ OLACAK"

Beyne kan akımı normale dönüyor. Ondan sonraki süreçte ise, derhal ilaç tedavileri başlanıyor. Yoğun bakıma hastamız tekrar alınıyor, tedavisi devam ediyor. Ben de kendisiyle konuştum, bilinci gayet açık, konuşabiliyor. Her olayın farkında, güç kaybında da geri dönüş görülüyor. Tahmin ediyorum ki 48 saat yoğun bakımda takibi olacak, tedavisi yapılacak.


Tabi Deniz Bey, bizim öğrencimiz Ankara hukuk mezunu, 1959’da mezun oldu. Yine Mülkiye’de de doktorasını tamamladı. Ülke için önemli, biz bunun farkındayız. Herkese yapılıyor ama sizlerle beraber bu ihtimamı, süreci paylaşma ihtiyacını hissettik. Elbette duamız bundan sonraki süreç içerisinde hızla sağlığına, eski durumuna kavuşması olacaktır diye ifade etmek istiyorum.

DOKTOR KIVILCIM:

Mehmet hocamızın yoğun çabasıyla hızlı bir şekilde hastanemize getirildi. Saat 9’da damarı tamamen açılmıştı. Pıhtıyı çıkarttık, stentle tedavi ettik. Takiplere devam edeceğiz. Şu an medikal takiple tedaviye devam edeceğiz. Bacağı iyi düzeldi, çok hafif kolunda güçsüzlüğü var. Yoğun bakım ekibiyle beraber takip devam edecek.

DOKTOR CANAN IŞIKAY:

Deniz beyin son durumu geldiği duruma göre daha iyi. Kolu ve bacağındaki güçsüzlük oldukça düzeldi. Bizimle gayet güzel sohbet etti. Nerede olduğunu, başına neler geldiğini bilgileri kendisinden aldık. Hemen gelir gelmez damarın açılması seyrini olumlu etkileyecektir. Bundan sonra yoğun takip gerekiyor. özellikle ilk birkaç gün. Yakın takipte tutacağız, ondan sonraki asıl seyrini göreceğiz.

DEVAMI GELİYOR...