Abone Ol

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu adam olmadığını göstermiştir

Başbakan Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilgili kullandığı ifadelere ilişkin "Bu yapılan insanlık dışı bir tavırdır." dedi.

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu adam değil!

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilgili kullandığı ifadelere ilişkin "Bu yapılan insanlık dışı bir tavırdır. Kılıçdaroğlu özür dilemezse, bütün kadınların vicdanında mahkum olacaktır" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Finlandiya’ya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanın’nda açıklama yaptı. Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik, “Vali konuşmuyor, Emniyet Müdürü konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor, Aileden Sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor" ifadelerini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tepki gösterdi.
Davutoğlu, "Siyasi hayatın esası edeptir nezakettir,uslüba dikkattir. İki büyük hata yaptı. Bakanımıza o yönelik sarf ettiği herhangi bir insanın ağzına yakışmayan sözler sarf etti. Bu hata da ısrar edip açıklama yapması daha büyük bir hatadır. Birincisi edepsizlik yapmıştır. ikincisiyle akılsızlık yapmıştır. Adam olana adam gibi cevap verilir. Bu yapılan hakaret tüm kadınlara yapılmıştır. Kınama lanetleme lafını hafif buluyorum. Adam insan olmadığını göstermiştir. Ümit ederim çıkar ben hata yaptım özür diliyorum der" ifadelerini kullandı.

TUTUKLANAN AKADEMİSYENLER
Tutuklanan akademisyenlere ilişkin konuşan Davutoğlu, "Akademisyenlerin tutukluluğu meselesine gelince ilkesel olarak tutuklu yargılamayı doğru bulmadığımı ifade ettim. Kaçma gibi delil saklama gibi riskler varsa bunu yargı takdir eder ve uygular" diye konuştu.
(İHA)