Abone Ol

Davutoğlu AKP’li vekillere ateş püskürdü: TBMM'nin itibarı darbe yemiştir!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ‘Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin kabul edilmesinin ardından, Şehir Üniversitesi'nin hedef alındığını savunarak bir açıklama yayımladı.

Davutoğlu AKP’li vekillere ateş püskürdü

“Şehir Üniversitesi'nin başına gelenler otoriterleşme, adaletsizlik ve hukuksuzlukta her alanda yaşadığımız yozlaşma ikliminin vahim örneklerinden biridir” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, yasayla ilgili, “Vakıf üniversiteleriyle ilgili olarak yapıldığı iddiasına rağmen, ısmarlama görüntü veren pek çok maddesi Şehir Üniversitesini işaret eden ve vakıf üniversitelerini tahakküm altına almayı amaçlayan düzenleme, ülkemizin nasıl bir tahakküm sürecinin içinden geçtiğini göstermesi açısından dikkat çekicidir” denildi.

DAVUTOĞLU'NA SİYASİ HUSUMETİN BİR UZANTISI

Gelecek Partisi'nin söz konusu yasayla ilgili değerlendirmesinde şu ifadeler yer aldı:

Düzenleme ile vakıf üniversitelerinin gücünü ve güvenilirliğini tırpanlamak, tarihten gelen birikimlerimizi geliştirmek isteyen insan potansiyelimizin enerjisini yok etmek, çoğulculuğu ve akademik düşünce özgürlüğünü ortadan kaldırmak amaçlanmıştır.

Böylesi bir adımın bir gece yarısı operasyonuna dahil edilip yangından mal kaçırırcasına sonuçlandırılmak istenmesi asıl siyasi hedefleri açıkça ortaya koymaktadır.

DAVUTOĞLU: TBMM'NİN İTİBARI DARBE YEMİŞTİR

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise, yasayla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı;

Geceyarısı operasyonu ile TBMM'nin itibarı darbe yemiştir, çünkü millet koronavirüs salgınının acısını yaşarken o milletin vekilleri aralarında 87 farklı ülkeden gelen misafir öğrencilerin de bulunduğu 7200 öğrencinin ve yüzlerce akademisyen ve üniversite çalışanının geleceklerini karartan bir karara onay vermişlerdir.

Milletvekili olmayı önlerine gelen kanun önergelerini okumadan imzalamak, oylamalarda hiçbir akli ve vicdani sorgulama yapmadan el kaldırıp indirmek olarak gören milletvekilleri maşeri vicdanın yargısından kurtulamayacaklardır.