Abone Ol

Davulları dengiyle çaldıran program: Kısmetse Olur

Katılanlar ajans üyesiymiş, yaşananlar senaryoymuş hiç mi hiç farketmez. Kısmetse Olur, tıpkı bir 'soap opera' gibi dolu dizgin ilerliyor. Şu sıra dillerden düşmeyen programı Ekranella'dan Asuman Turhan yazdı.

Davulları dengiyle çaldıran program: Kısmetse Olur

‘Kısmetse Olur’ sosyal medyada izleyicilerin çokça tartıştığı bir program. Programdaki karakterlerin ajanslarda modellik oyunculuk yaptığı bir dolu sosyal medya platformlarından ifşa edildi. Gelişen olayların da kararlaştırılmış senaryo düzeninde gittiği iddialar arasında. Tüm bu tantanalara rağmen program gündüz kuşağında fırtına gibi esiyor. Açıkcası ben, bu tür reality şov programlarının yüzde 100 gerçeklik çizgisinde olacağına zaten inanmayan güruhtanım. Programdaki karakterler ajans modeli veya oyuncusu, bu cepte bir kere. Kafadan, 'gerçek aşk' yaşanmayacağını kabul ederseniz, daha zevkle izlemeye başlıyorsunuz. Bir nevi spontane soap opera’ymış gibi izleyince gerçekten tüm stresinizi alıp götürüyor. İşin sırrı da burada yatıyor zaten. Televizyonda seyrettiğimiz programlarda gerçeklik aramayı bırakınca seyrettiğimizden daha fazla zevk almaya başlıyoruz.
Açıkcası ‘Kısmetse Olur’da belli bir gerçeklik zaten var. Her an, yazılı bir senaryoyu yürüttüklerini düşünmüyorum. Karakterleri birbirleri ile eşleştiriyorlar ve işin içine kendi hayat gerçeklerini de katmalarına izin verip ‘’bakalım ne olacak’’ diye rampa aşağı salıyorlar. Bu bağlamda program daha da zevkle izlenen bir hal alıyor.

Kısmetse Olur'da Eser'den Cansel'e evlenme teklifi!

Nasıl mı? Hemen açıyorum:
Serhan’ın yakışıklılığının ve maço (!) tavrının çok prim yapacağını düşünerek Ceyda ve Daniela üzerinden yürütmeye çalıştılar ama tutmadı. Çünkü Serhan kendini bu role fazla kaptırdı ve kadınları aşağılayan egomanyak hallere büründü. Doğal olarak bu programın kadın izleyicisi Serhan’ı anında dışladı. Çünkü Serhan gibi tipler zaten bir çok kadının hayatında. Kafa dağıtmak için izlediği TV programında kendi hayatındaki zorbanın aynısını görmeyi kimse istemedi. Ve Serhan yapımın tüm korumasına rağmen gözden düşeli çok oldu. Son hafta yapılan bir atakla Serhan’ın bu maçoluğuna da kılıf bulundu tabii. Meğerse unutamadığı bir aşkı varmış ve görüştüğü kızlarda onu arıyormuş. Enteresan bir şekilde eski sevgilisi Fatma’yı yarışmaya soktular ve Serhan Ağa, “Aşk nasıl yaşanır hepinize göstereceğim” tiratları atmaya başladı. Eski sevgili Fatma’nın gelişiyle Serhan hödüklükten ideal sevgili görüntüsüne büründü.

Yarışmanın diğer ilginç karakteri ise Mehtap. Eften püften sebeplerle herkesle kavga edebilen bu hanım kızımız kavga edecek bir şey bulamayınca kendi boncuğuyla kavga eden tiplerden. Mehtap’a göre o evdeki tüm çiftler yapmacık. Kendisi kelimenin tam anlamıyla ilişki düşmanı. Birbiriyle flört etmeye başlayan herkese musallat olup "Ben falancanın aşkına inanmıyorum" diyerek tabak çanak kıracak kadar sinirlenebiliyor. Bu özgüven eksikliği yaşayan ablaya evdekilerin yaklaşımı da araştırma konusu olabilir aslında. Tüm manyaklıklarına "Mehtaptır ne yapsa yeridir" falan diyorlar.

Kısmetse Olur'da Daniela fena düştü!

Yarışmanın ilgi çeken çiftlerinden biri olan Eser ve Cansel ise ev içerisinde bir bardak suda koparılan tüm fırtınalara rağmen nişanlandılar. Cansel evin boylu poslu, en havalı kızlarından. Eve ilk geldiğinde damat adaylarının kendisine birer kere yürümesine kızlar başlarda diş bilemişti. Eser ise daha önce elenerek gittikten sonra Cansel için tekrar eve girdi ve kızı Erdem’in elinden alarak aşka yelken açtı. Eser’in Amerika’da öğretmenlik yapan bir adamken Türkiye’ye gelip ‘Kısmetse Olur’ evine girip kısmetini araması da araştırılması gereken konular arasında. Bu arada Eser’in Amerikan aksanı sosyal medyada popüler oldu bile.

Kısmetse Olur'da sürpriz yemek kavgayla bitti

Kısmetse Olur TV8'e mi geçiyor?

Kısmetse Olur'un gerçek yüzü ortaya çıktı

Bir de Erdem ve Melis çifti var tabi. Erdem evin en modern erkeği diyebiliriz. Tabii ki evin gelenekçi (!) kızları Erdem’in modernliğini genişlik olarak görüyor. Melis ise el bebek gül bebek büyütülmüş bir ‘tiki’. Erdem’in crème de la crème annesi Feride ve Melis’in perukalı teyzesi Ayten’in tüm karşı çıkmalarına rağmen ilişkilerini devam ettiriyorlar. Melis aslında "Tamam aşkım, olur aşkım" diyerek ilişkideki bütün ipleri erkeğin eline veren domestik kızlarımıza tokat gibi çarpan bir karakter. Erdem’e ve ailesine asla 'Eyvallah' demedi. "Ben buyum, beğenmeyen küçük oğluna almaz" taktiği ile hepsini hizaya soktu. Evdeki kızlar da "Maço erkek severim, erkeğim bana höt zöt etmeli" tarzında söylemlerinin nasıl da ahmakça olduğunu Melis’in Erdem’i ve ailesini hizaya sokmasıyla görmüş oldular.

Gelelim seyircilerin gözünde evin en popüler adayları olan Emre ve Daniela’ya: Serhan popülerliğini kaybedince bu defa gözde Emre oldu. Burada ekibin yanlışı Emre’ye seçtikleri partnerdi. (Aslında olayların geldiği noktaya bakarsak doğru seçimmiş.) Emre tüm izleyicilerin istisnasız ‘olur’ verdiği tek erkek karakter diyebiliriz. Seyredenler (sosyal medyadaki çoluk çocuk güruh hariç) aynı Emre’nin teyzesi Aslı Teyze gibi onaylamadı Ayça’yı. Emre düğün pastasının tepesindeki damat biblosunun tam karşılığıyken Ayça seyircinin kafasındaki mükemmel gelini karşılamadı. Yapım’ın Ayça karakteri üzerinden ülke zihniyetini kırmaya çalışmasını da tabii ki alkışlıyorum. Ayça evlenip boşanmış ardından nişanlanıp ayrılmış ve Emre’den yaşça büyük bir karakterdi çünkü. Tabii Emre ve Ayça ikilisinin ayrılma hikâyesi bu sebeplerden değil, hanım kızımızın eski nişanlısı ile gizlice buluşmasının ifşası sonrası oldu. Yalan/yalancılık tabii ki takdir görmedi.

Şimdi ise programın en popüler damat karakteri Emre ile en popüler gelin karakteri Daniela’nın çöpünün çatılması hikâyesi başlayacak ve ben keyifle izleyeceğim. Daniela diğer bir popüler damat karakteri Tankut ile bir süre tanışma evresinde kaldı ama Tankut’un elini ağır tutmasından dolayı kız isyan edip "Mantık mantık bir yere kadar, ben de aşk yaşamak istiyorum" dedi. Aslına bakarsanız bu da inceden mesaj gönderen bir flört eleştirisiydi diyebilirim. "Ben emin değilim, düşünmem lazım" diye diye iç bayıltan flört insanlarına "Bakın sonunuz böyle olur" göndermesi yapıldı. Elini çabuk tutmazsan biri gelir ve elinden kapar, bu kadar basit. Daniela şu ara yeni damat karakteri Gürkan ile flört ediyor, lakin hikâyenin spoiler'cısı Mehtap’ın verdiği sinyallerden gördüğümüz kadarıyla Emre ve Daniela’yı çift yapma yoluna girildi bile.

PASTANIN TEPESİNDE ONLAR OLACAK
Ben de iyi bir televizyon izleyicisiysem eğer tahminimce; programın sonunda düğün pastasının tepesinde Emre ve Daniela’nın biblolarını göreceğiz. İki ile iki dört olacak ve dengi dengini bulacak. Doğanın kanunu da böyle değil midir zaten? Bazen burnumuzun ucundaki bize denk olanı görmeyip bir sürü saçma sapan flörtler yaşarız ama sonunda denge devreye girer, su akar ve doğru yolu bulur.
Ayrıca, kısmetse de neden olmasın?

KAYNAK: EKRANELLA