Abone Ol

Darbe girişiminden sonra kapanan üniversitenin öğrencileri açık havada çalıştı

FETÖ/PDY darbe teşebbüsünden sonra kapatılan İzmir Üniversitesi öğrencileri, sorunlarına dikkat çekmek adına bütünleme sınavlarına, Cumhuriyet Meydanı'ndaki çimlerde öğretim görevlileriyle ders çalıştı.

Darbe girişiminden sonra kapanan üniversitenin öğrencileri açık havada çalı

Öğrencilerden İrem Çalışır, biran önce güvenlik araştırmalarının tamamlanıp okullarının yeni sistemde eğitime açılmasını istediklerini söyledi.
İzmir'deki vakıf okullarından İzmir Üniversitesi 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe teşebbüsünden sonra kanun hükmünde kararname ile kapatıldı. Kumalaştırılan ve YÖK'e devredilen okulun ismi ise Demokrasi Üniversitesi olarak değiştirildi. Ancak üniversitede kapatılmadan önce eğitim gören öğrenciler, mağduriyetlerine dikkat çekmek adına farklı bir yönteme başvurdu. Kendi okullarındaki yaz kurslarının kapatılmasından dolayı koordinatör durumundaki Dokuz Eylül Üniversitesi'nin bütünleme sınavlarına girmeleri gereken öğrenciler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki çimlere oturup öğretim görevlileriyle ders çalıştı. İngilizce öğretmenliği bölümü öğrencilerine, Öğretim görevlisi Gül Beste Durgun, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği öğrencilerine de bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Muammer Çatak, ders verdi.

Darbe girişiminden sonra kapanan üniversitenin öğrencileri açık havada çalıştı - Resim: 1


OKULUMUZA YEYİ SİSTEMLE DEVAM EDELİM
Öğrenciler adına açıklama yapan İrem Çalışır, "Okulumuz kapatılıp kamulaştırıldı. Bizlerde yaz okullarımız kapatıldığı için koordinatör okula gitmek durumunda kaldık. Puanlarımıza göre yeniden tercihler yaptık şimdi yeni okullarımızı bekliyoruz. Ama bizler İzmir'i tercih ettik ve buradan ayrılmak istemiyoruz. Bizim isteğimiz, gerekli güvenlik araştırmalarından sonra okulumuzun tekrar eğitime başlaması ve bizimde yine okulumuza dönmemizdir" dedi.

Darbe girişiminden sonra kapanan üniversitenin öğrencileri açık havada çalıştı - Resim: 2
Yrd. Doç. Dr. Muammer Çatak da, öğrencilerin var olan mağduriyetlerini gidermek adına böyle bir uygulama yaptıklarını anlattı.