Abone Ol

Cumhuriyet çalışanları emniyete ifade verdi!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Kuzguncuk’ta kiraladığı araziye yaptırdığı şömine ve çardağın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmasına ilişkin haber ile ilgili dört Cumhuriyet çalışanı emniyete ifade vermeye gitti.

Cumhuriyet çalışanları emniyete ifade verdi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un ikametgah adresi ve fotoğrafının paylaşıldığı haberlerle başlattığı soruşturma kapsamında 4 Cumhuriyet gazetesi çalışanı Emniyet'te. İfade için giden gazeteciler hakkında yaptıkları terör soruşturması başlatmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet gazetesinin Yazı İşleri Müdürü İpek Özbey, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Olcay Büyüktaş, muhabir Hazal Ocak ve foto muhabiri Vedat Arık'ı arayarak soruşturma kapsamında ifade vermeleri için Emniyet'e çağırdı.

Avukatlarıyla birlikte Vatan Caddesi'ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğüne gelen Özbey, Büyüktaş, Ocak ve Arık'ın ifade işlemlerine başlandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un ikametgah adresi ve fotoğrafının bazı basın yayın organlarında yayınlanarak 'terör örgütlerine hedef göstermek' suçu işlendiği gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı. Altun'un, Üsküdar Kuzguncuk'taki evinin arka tarafında yer alan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı araziye yerleştirilen modüler çardağın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından izinsiz yapılaşma olduğu gerekçesiyle kaldırıldığı iddiasının yer aldığı haberde, Altun'un ikametgahının açık adresi ve fotoğrafı kullanılmıştı.