Abone Ol

Cübbeli Ahmet'e kimler suikast planı hazırladı? Cübbeli ilk kez TV100'e anlattı

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Başak Şengül ile Doğru Yorum programında kendisine yapılan suikast planıyla ilgili "İnsülinin içine zehir koyabilir miyiz falan diyorlar. Kefen olayını tekrar nasıl patlatırız diyorlar. İsmailağa’da da adamlarımız var diyor. Yazışmalar böyle." dedi.

Cübbeli Ahmet'e kimler suikast planı hazırladı? Cübbeli ilk kez TV100'e anlattı

Gazeteci Gürbüz Evren, eski Devlet Bakanı Dr. Masum Türker, Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen, İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Şevket Apuhan, Başak Şengül ile Doğru Yorum programına konuk oldu. Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Doğru Yorum programında dikkat çeken açıklamalarda bulunuyor. 

Cübbeli Ahmet Hoca'nın açıklamalarından satır başları:

"BİR SUİKAST PLANI YAPILMIŞ"

Biz yönlendiriciyiz. Burada esas mesele PKK ve FETÖ yeniden canlanma aşamasında. Şırnak Üniversitesi Rektörü, TRT Kürdi'de program yapan biriyle yazışmalarını gazete manşet yaptı. Ocak'tan evvel beni itlaf edeceklerine dair görüşmeler çarşaf çarşaf ortaya döküldü.

Şırnak Üniversitesi Rektörü benle görüşmek istedi. Bir suikast planı yapılmış, insüline bir şey katılması filan. Bunu gazete birkaç kez manşet yaptı. 150 küsür akademisyeni istihbarat tespit etti, FETÖ'cü oldukları tespit edilmiş. Bunlardan biri bana ulaştı.

Bu aslında FETÖ'cü değil fakat onun da bir şantajı bunların elinde. Çırpınıyor rektörle görüştürmek için. Rektör çıkar, Cübbeli Ahmet ile ilgili böyle bir yazışmam yoktur der, ben de bunun üzerine çıkar açıklama yaparım.

Mahkeme neticesinde bakarız. Ben bu ithamımı geri çekerim dedim. Aylar oldu açıklama yok. Gazete çıkan haberi tekzip yapmadılar. Akademik çevrelerde FETÖ'nün yoğun olduğu söyleniyor.

İNSÜLİN İLE ZEHİRLEME PLANI

Burada bir itlaf lafları geçiyor, insülinin içine zehir koyabilir miyiz filan. Kefen olayını nasıl patlarız filan konuşuluyor. Yazışmalar böyle. İsmailağa'daki etkimiz altına alırız diyorlar. Yazılan şey kademe kademe gerçekleşiyor. Yazışma kriminale gitti, inceleniyor. Suç duyurusu yaptık. Savcılık ifadeye çağırmadı. Benim ilgilendiğim 'İsmailağa'da adamlarımız var' lafı. İltisaklı insanları az çok biliyorum. 

"BEN MİLLİ BİR ADAMIM"

FETÖ ve DEM Parti meselesine bakıyorum. Ben milli bir adamım. Buradaki parti meselemdeki caizidir, değildiri millet anlamadı tam. Mesele şu; Yeniden Refah ve Saadet tabanında benim çok dinleyenim var. Ben Cumhuriyet Partililere hitaben bir konuşma yapmadım. 

“BEN YALAKA BİRİ DEĞİLİM”

Ben hiçbirine bu yüzde yüz sütten çıkmış ak kaşık demiyorum. Burada da yanlışlar var diyorum ve bu yanlışları belirtenlerin başında geliyorum. Ben yalaka biri değilim. Ancak milli düşünüyorum. FETÖ yeniden canlanıyor tehlikesini gördüm. Bunları gördüğüm için konuştum. Devletin bekası var. Benden cevap bekleyenlere konuştum. Ehveni Şer'i tercih etmek vaciptir, bunu dedim. 

"CHP'NİN 6 OKU BOZULDU"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin altı oku bozuldu, ne milliyetçilik ne devletçilik kaldı.

“SEN HÜKÜMET MİSİN? SEN DEVLET MİSİN? SEN BİR BELEDİYE BAŞKANISIN”  

Ben Deniz Baykal ile de görüştüm. Kılıçdaroğlu ile de görüştüm. Ben öcü bir adam değilim. Velakin millilik şartı var. İlk konuşmada İstanbul’un kazananı şahıs ne dedi? “Kayyumlar artık olmayacak” dedi. Ya sen Cumhurbaşkanı mı seçildin? Kayyumu bu devlet niye atadı? Milletin karısı kızı dağa mı çıksın. Sen hükümet misin? Sen devlet misin? Sen bir Belediye Başkanısın. Sen de ki hiçbir Belediye Başkanı teröre destek vermeyecek de. Onun için kayyuma lüzum olmayacak de. Lafın doğrusu budur.