Abone Ol

CNN: Türkiye virüse farklı bir açıdan yaklaşıyor

ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN, Türkiye'deki coronavirüs önlemlerini kapsamlı bir şekilde izleyicilerine ve okurlarına aktardı.

CNN: Türkiye virüse farklı bir açıdan yaklaşıyor

“Hafta sonu yasakları ve yaşlılara getirilen kısıtlamalar ile birlikte Türkiye virüse karşı farklı bir yaklaşım sergiliyor” başlığı ile hazırlanan haberde, “Türkiye’de hükümet geçen hafta sonu 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Bu yasak Türkiye nüfusunun yaklaşık 4’te 3’üne denk geliyordu. Muhalefet bu tür sokağa çıkma çağrısını bir süredir yaparken, ilk sonuçlar felaket oldu. Sokağa çıkma yasağı, uygulamadan iki saat önce açıklandı ve insanlar panik içinde sosyal mesafeyi gözardı ederek sokağa çıktı ve alışveriş yaptı” yorumu yapıldı.

Vatandaşlara teoride sokağa çıkmaya izin verdi

Türkiye’nin coronavirüs ile mücadelede kendi yolunu çizdiğinin belirtildiği haberde, “Hafta içi 20 yaşın altındakilere ve 65 yaşın üstündekilere sokağa çıkma yasağı getirildi. Diğer vatandaşlara teoride sokağa çıkmaya izin verdi. Küçük işletmeler kapatılırken inşaat alanları çalışmaya devam etti…

Lokantalar servis ve gel-al servisler için açık olurken, bankalarda da çalışma saatleri azaltıldı. Buna karşılık inşaatlar devam etti” ifadesi kullanıldı.

Haberde, “Bazı uzmanlar Türkiye’nin kısmen yasak ve kısıtlamalarının başarılı olabileceğini söylüyor. Yeter ki kırılgan olanlar korunsunlar ve sokağa çıkanlar da gerekli önlemleri alsınlar.