Abone Ol

Çınarcık'ta 4,1 büyüklüğünde deprem: İstanbul ile çevre iller de hissetti

Marmara'da 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'dan da hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, "AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır" dedi.

Çınarcık'ta 4,1 büyüklüğünde deprem: İstanbul ile çevre iller de hissetti

AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre, Marmara'da saat 23.53'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yalova Çınarcık merkezli deprem, İstanbul ve çevre illerde de hissedilirken, paniğe neden oldu.

İstanbul'da yaşayanlar, "Deprem oldu, fena sallandık" yorumları yaptı. 

Marmara Denizi'nde Yalova açıklarında artçı depremler olmaya devam ediyor. 

Yerlikaya'dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuya ilişkin olarak X hesabından yaptığı açıklamada, "Marmara Denizi Yalova Çınarcık açıklarında 4.1 büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" açıklamasını yaptı. 

Yalova Valisi: Tarama çalışmaları devam ediyor
Yalova Valisi Hülya Kaya, depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın X'ten yaptığı açıklamayı alıntılayarak şunları söyledi: 
 
"Şu an itibariyle 112 Acil Çağrı Merkezimize herhangi bir ihbar düşmemiş olup tarama çalışmalarımız devam etmektedir."
Vali Gül'den açıklama
İstanbul Valisi Davut Gül, Yalova Çınarcık'ta meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen depremle ilgili olarak X hesabından şu açıklamayı yaptı: 

"Geçmiş olsun. İlimizde de hissedilen depremle ilgili 112’ye gelen bir ihbar mevcut değildir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir."


Naci Görür: Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor
Prof Dr. Naci Görür, depremin ardından X hesabından şu açıklamayı yaptı: 

"Arkadaşlar, Marmara Denizi, Çınarcık Çukurluğunda 4,1 deprem oldu. Sanıyorum deprem Adalar Fayının güneyindeki küçük normal faylar üzerinde olmuş olabilir. Fay çözümü ile bu belli olacaktır. Fay haritasını koyuyorum. Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor, Sevgiyle."