Abone Ol

CHP'lilerin İdamını İsteyen AKP'li Çokan Hesabını Kapattı

CHP’lilere idam tehdidinde bulunan AKP’li Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, tepki toplayan mesajın içeriğini değiştirdiği ortaya çıkınca Facebook hesabını kapatarak tekrar gündeme geldi.

CHP'lilerin İdamını İsteyen AKP'li Çokan Hesabını Kapattı

CHP’ye “lanet bir parti” deyip, CHP’lilere idam tehdidinde bulunan AKP’li Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, tepki toplayan mesajın içeriğini değiştirdiği, CHP’li vekil Mahmut Tanal tarafından deşifre edilince Facebook hesabını komple kapattı.

Cumhuriyet’in temellerini atan CHP’yi “lanet bir parti” olarak nitelendirip, CHP’liler için “bunları asmak şart” ifadesini kullanan AKP Şanlıurfa Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan’a yönelik tepkiler dinmiyor.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olan Çokan, CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın kamuoyuna yönelik açıklaması sonrası tepki çeken mesajının içeriğini değiştirdi.

TEPKİ GELİNCE “BUNLARI ASMAK ŞART”I, “İDAM YASASI ŞART” DİYE DEĞİŞTİRDİ!

Facebook’ta gönderiyi düzenleme seçeneğini kullanan Çokan, olası bir idari ve adli soruşturmaya karşı mesaja farklı bir anlam vermeye çalıştı.

Çokan, “Bu ülkeye atandığı günden beri bu ülkenin insanına dayatmacı politikasını her fırsatta sürdürmeye devam eden CHP gibi bir lanet parti yeryüzünde varmıdır? Bu sefer ciğerlerimizi hedef alan politikalar peşinde bunları asmak şart. Hiçbir zaman halkı dinlemediler hep zoraki hep zoraki” şeklinde ilk paylaştığı Facebook mesajını, eleştirilerin odağına yerleşince “Bu ülkeye atandığı günden beri bu ülkenin insanına dayatmacı politikasını her fırsatta sürdürmeye devam eden CHP gibi bir lanet parti yeryüzünde varmıdır ciğerlerimizi(ormanlarımızı) hedef alan politikalar peşinde olanlara idam yasası şart. Hiçbir zaman halkı dinlemediler hep zoraki hep zoraki” şeklinde düzenledi.

TANAL İFŞA ETTİ: NE YAPARSAN YAP KURTULAMAYACAKSIN!

Durumu fark eden CHP’li vekil Mahmut Tanal, “Akçakale Belediye Başkan Yardımcılığı koltuğuna getirilen Valilik memuru Navi Çokan, çok mu uyanıksın? Tepki sonrası can havliyle Facebook mesajının içeriğini değiştirmişsin. CHP’liler için kullandığın ‘Bunları asmak şart’ ifadesini silip, ‘İdam yasası şart’ diye yazmışsın. Üzerinde oynama yaptığın mesaja ilişkin anlam değişimi için de uğraşmışsın! Ne yaparsan yap kurtulamayacaksın Navi Çokan! Bunun hesabını hukuki yollarla vereceksin! Gerekli girişimlerde bulunacağız” ifadeleri eşliğinde, Çokan’ın ilk mesajının ve sonrasında değiştirdiği mesajın görsellerini paylaştı.

CHP'lilerin İdamını İsteyen AKP'li Çokan Hesabını Kapattı - Resim: 1

SON ÇARE OLARAK FACEBOOK HESABINI KAPATTI

Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, Tanal’ın bu paylaşımının ardından Facebook hesabını kapattı. CHP’li Tanal, Çokan’ın CHP’yi hedef alan, idam tehdidi savurduğu Facebook hesabını kapatmasını ise “Cumhuriyet'i kuran partimize lanet okuyan, hakaretler yağdıran, iftira atan, CHP'lilerin asılması gerektiğini savunan, kinini kusan 657'ye tabi AKPli Şanlıurfa Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, seni Facebook hesabını kapatmak da kurtaramayacak!” şeklinde duyurdu.

CHP'lilerin İdamını İsteyen AKP'li Çokan Hesabını Kapattı - Resim: 2